S-a semnat contractul de execuție: serviciile medicale de urgență se extind, se modernizează și vor fi dotate cu echipamente noi

Un alt proiect promovat de către Consiliul Județean Sălaj, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile și destinat îmbunătățirii serviciilor medicale, are contractate lucrările de execuție începând de astăzi, 18 septembrie 2020, odată cu finalizarea procedurilor de achiziție publică aferente și a semnării contractului de execuție a lucrărilor.

Este vorba despre proiectul „Extindere, modernizare și dotare UPU – SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău”, în cadrul căruia Consiliul Județean Sălaj a semnat contractul de execuție a lucrărilor, contructorul (S.C. TCI Contractor General S.A. – lider al asocierii formată din S.C. TCI Contractor General S.A. – Hospital Technical Solutions S.R.L.) având la dispoziție 24 de luni, de la data prevăzută pentru emiterea ordinului de începere a lucrărilor (estimat 01.10.2020), să finalizeze șantierul destinat extinderii și modernizării Unității de Primiri Urgențe – SMURD (UPU-SMURD) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Suprafața de peste 890 mp în care își desfășoară activitatea în acest moment secția UPU-SMURD din cadrul Spitalului județean va fi modernizată, extinderea acesteia fiind propusă a se realiza pe o suprafață aproape dublă față de cea existentă, respectiv peste 1460 mp. Astfel, spațiile modernizate și cele nou create vor permite organizarea unei structuri pentru efectuarea consultațiilor pediatrice, respectiv pentru tratarea cazurilor pediatrice, reorganizarea zonei de triaj unic a pacienților, reorganizându-se astfel, traseele dedicate urgențelor majore, spațiile de primire și consultații pentru celelalte tipuri de urgențe, dar și cele dedicate aparținătorilor pacienților. De asemenea, proiectul odată finalizat va permite și reorganizarea spațiului destinat resuscitării prin extinderea acestuia, dar și prin asigurarea unui nucleu de comandă și supraveghere, precum și reorganizarea ori crearea unor noi spații pentru consultații specifice, destinate examinării cazurilor ortopedice, ginecologice, celor de mici intervenții chirurgicale, precum și spații destinate investigațiilor paraclinice si imagistice.

Mai mult, pentru spațiile administrative și circuitele aferente este prevăzută reamplasarea acestora în demisolul extinderii care se va realiza prin proiect, fiind luate în considerare și crearea unor spații destinate formării continue a personalului medical, odihnei tuturor categoriilor de personal UPU pentru pauze, servirea mesei (oficiu alimentar), iar spațiile de depozitare specifice UPU-SMURD pentru materiale sanitare, medicamente si consumabile se vor reorganiza având prevăzute spații de depozitare pentru uzul zilnic în unitatea de primiri urgențe, precum și pentru situații de aflux masiv de victime.
Toate spațiile care vor fi modernizate și extinse pentru a putea oferi servicii medicale de urgență în condiții optime vor fi și dotate corespunzător, peste 145 de echipamente/utilaje fiind prevăzute a se achiziționa în cadrul aceluiași proiect.

Valoarea contractului de execuție care a fost semnat astăzi de către Consiliul Județean Sălaj, depășește 9,8 milioane lei (peste 2 milioane de euro), din cei peste 14,4 miloane lei care reprezintă valoarea totală a proiectului, cofinanțarea acestuia fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile (Programul Operațional Regional 2014-2020-85% din valoarea cheltuielilor eligibile).

Proiectul „Extindere, modernizare și dotare UPU – SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău” se alătură celorlalte proiecte de investiții pentru modernizarea și extinderea clădirilor și dotarea cu echipamente medicale promovate de către Consiliul Județean Sălaj pentru Spitalul județean de la momentul preluării unității spitalicești, cu o valoare de peste 238 milioane lei, respectiv peste 51,8 milioane euro, din care peste 99 milioane lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.