S-a semnat contractul pentru reabilitarea blocului Scala, cu fonduri europene

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat azi, 1 iulie, împreună cu administratorul firmei TCI Contractor General SA, Ștefan Dorin Oltean, contractul de lucrări pentru “Creșterea eficienței energetice a blocului de locuințe Scala din Municipiul Zalău”.

Acest obiectiv este finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1 A – eficiență energetică clădiri rezidențiale și face parte din cele 30 de proiecte pentru care Primăria Municipiului Zalău a obținut finanțare din fonduri europene nerambursabile. Principalele lucrări care vor fi realizate cuprind anveloparea blocului, izolarea planșeului peste ultimul etaj, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopan, închiderea balcoanelor cu geamuri termopan și înlocuirea lifturilor.

Valoarea proiectului este de 1.951.873,58 lei, lucrările urmând să fie demarate în cursul acestei luni, după predarea amplasamnetului și emiterea ordinului de începere.

“Proiectul nostru de modernizare a zonei Scala prinde contur. Prin intermediul finanțării de către Compania Națională de Investiții este în execuție cinematograful Scala, iar prin sumele atrase din fonduri europene avem în lucru obiective importante pentru comunitate. Astfel, urmează să fie reabilitată strada Simion Bărnuțiu până la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul, demarăm în cel mai scurt timp lucrările la blocul Scala și avem depus pentru finanțare un proiect care vizează această zonă, pentru amenajarea de spații verzi pe terenuri abandonate sau degradate. De asemenea, am demarat procedura pentru amplasarea statuii lui Mihai Viteazul în fața cinematografului, aceste investiții urmând să fie completate cu lucrări de amenajare și reconfigurare a zonei”, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.