S-a stins din viață Grigore Solomomean, cel care a luptat în al Doilea Razboi Mondial

Grigore Solomomean, din Chendrea, a fost sărbătorit în 2018 de prefectul Sălajului, Florin Florian, la aniversarea a 100 de ani, fiind a singurului sălăjean care s-a născut odată cu România. Solomonean are 4 copii, 10 nepoti si 10 stranepoti.

Atunci prefectul Florian i-a oferit lui Grigore Solomonean un tort si o distinctie din partea institutiei.

Grigore Solomonean a luptat pe frontul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, iar când s-a întors pe meleagurile natale a ridicat, ca meșter zidar, peste 100 de case în satul natal și localitatile din jur.

„Azi ne luăm rămas bun de la bunicul Grigore Solomonean din Chendrea, un sălăjean pe care am avut onoarea să-l cunosc, de la care am primit și învățat multe lecții de viață, un OM pe care îl voi păstra în suflet pentru totdeauna! Să nu uităm ce ne-a învățat de curând: ”Știi ce-o zîs bătrânii? Bătrânii o zîs așe: să nu tie bdizui la cămeșe când a hi pă oăricine. Și tinerii să judece binie, să vadă de unde vorbește omu’. Dacă vorbește din suflet, oări dacă vorbește să tie-nșele”. Drum lin, bade Grigore! Și un mare mulțumesc pentru încrederea pe care ai avut-o în mine! Dumnezeu să-ți așeze sufletul în lumea celor drepți!”, este mesajul transmis de fostul prefect Florin Florian. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.