SADP a reabilitat marcajele rutiere din oraș și va realiza treceri de pietoni 3D

Primăria municipiului Zalău, prin Serviciu de Administrare a Domeniului Public informează că în perioada stării de urgență, datorită scăderii intensității traficului șia condițiilor meteorologice, s-au putut efectua lucrări de marcaje rutiere longitudinale pe treceri de pietoni, în parcări și stațiile de autobuz.

Marcajul va fi aplicat pe toate străzile din oraș, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor de învățământ.

Aplicarea marcajului în Zalău a început în cursul lunii martie cu reabilitarea marcejelor pe trecerile de pietoni cu vopsea albă simplă sau cu doi componenți în zonele:

  • – str Cloșca, Str Traian, str Simion Oras, str Decebal
  • – Blv. Mihai Viteazul zonele: Multicom, Astralis, Lidl, intersecția cu str Armoniei, Armatura, intersecția cu str Păcii, str Voievod Gelu, str T. Vladimirescu, IRE, intersecția cu str S. Bărnuțiu, Perla, Zahana, Galeriile Meseș, Artima, intersecția cu str 22 Dec 1989, Primăria Mun. Zalău, interscția cu str C. Coposu, Casa Sindicatelor – Ceas, str Păcii, str Unirii, Str Armoniei, str 9 Mai (Fortuna), str Fabricii.

În total s-au acoperit cu vopsea albă aproximativ 900 de metri pătrați de marcaj rutier pe trecerile de pietoni.

În ceea ce privește lucrările de marcaj rutier longitudinal, s-a realizat cu vopsea albă cu doi componenți pe toată lungimea Bulevardului Mihai Viteazul între intersecția cu str S. Bărnuțui și str Voievod Gelu. Au mai fost marcate și străzile Cloșca, N. Titulescu, Parcului și Simion Oros. În total s-au acoperit cu vopsea albă 834 de metri pătrați de marcaje longitudinale.

Angajații SADP Zalău au mai executat lucrări de întreținere a sistemului de semaforizare, au înlocuit tentile defecte, parasolare și rescriere software.

Echipele de la întreținere indicatoare rutiere au înlocuit indicatoare și stâlpi deteriorați, îndreptat și repoziționat indicatoare, tăiat crengi copaci pentru asigurarea vizibilității indicatoarelor, dar și curățirea prin spălare.

Adridan Marcel este directorul SADP Zalău începând cu luna martie 2018. Adridan are 39 de ani, este căsătorit, are un copil și a absolvit Facultatea de Electronicaă și Telecomunicații din cadrul UTCN Cluj.

DGADP Zalău a fost desființată oficial începând din 1 martie 2018, iar în locul ei a fost înființată o noua societate care se află în subordinea Primăriei Zalău. SADP este coordonată de administratorul public al orașului, Călin Forț. SADP are 57 de angajați.

„În perioada următoare prin SADP Zalău ne propunem să creștem siguranța rutieră și pietonală în municipiul Zalău prin instalarea unor echipamente de semaforizare în două puncte aglomerate la orele de vârf, respectiv intersecția str 22 Decembrie 1989 cu str Parcului și pe Bulevardul Mihai Viteazul zona Gării de Nord în special pentru ieșirea ți singuranță a autobuzelor Transurbis și nu numai.

Această ultimă lucrare va fi realizată numai în funcție de soluția tehnică avizată de Poliția Municipiului Zalău”, ne-a transmis Călin Forț.

De asemenea administratorul public al Zalăului, Forț spune că în perioada următoare se vor executa lucrări privind marcajele rutiere, respectiv:

  • – treceri de pietoni 3D în zona unităților de învățământ
  • – lucrări de marcare în stațiile de autobuz
  • – marcare locuri de parcare în tot orașul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.