Sălăjeni amendați pentru nerespectarea măsurilor de siguranță împotriva COVID-19

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19

Sâmbătă, 18 iulie a.c., au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate, au participat 41 de polițiști din cadrul I.P.J. Sălaj, 15 jandarmi, 7 polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Astfel, la nivelul județului Sălaj, au fost verificate 98 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, dintre care o sancțiune pentru participarea la activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 28 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, o sancțiune la Legea 12/1991 și una la OUG 28/1999.

De asemena, au mai fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 52 pentru abateri de la normele rutiere, cinci la Legea 61/1991 și o sancțiune la OUG 97/2005.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.