Sălăjenii beau apă contaminată, distribuită de Compania de Apă condusă de PNL

Știați că avem apă contaminată în 13 comune din Sălaj? Știți cine e de vină pentru această nenorocire? Rețeaua de apă potabilă este administrată de Compania de Apă Someș-Tisa filiala Zalău, condusă de ani buni de liderii PNL Sălaj.

PNL Sălaj căpușează Compania de Apă Zalău

Compania de Apă Zalău este condusă de ani buni de membrii ai PNL Sălaj, iar în acest moment director general este Marcel Zaharia – secretarul general al PNL Sălaj, consilier județean PNL și un apropiat al ministrului Lucian Bode.

Este cunoscut faptul că această Companie de stat este căușantă de-a dreptul de PNL Sălaj, fiind angajați aici o sumedenie de membri ai Partidului Național Liberal Sălaj.

Fostul primar al Zalăului, Radu Căpîlnașiu, actualul șef de cancelarie al prefectului -Paul Maghiu, președintele interimar PNL Zalău -Mihai Crișan, fost consilier local – Pop Eugen, președintele TNL Sălaj – Dani Ispas, fiica primarului din Năpradea – Crișan Diana (soția lui Mihai Crișan), iar exemplele ar putea continua.

O investigație Recorder.ro arată starea gravă în care se află România la capitolul civilizație: sute de comune neracordate la apă curentă sau racordate la rețele care le livrează apă contaminată pe post de apă potabilă. Și în județul nostru situația este tragică.

În Sălaj, analizele DSP au înregistrat depășiri la indicatorii de potabilitate stabiliți prin lege, după standarde impuse de Uniunea Europeană. Aceste depășiri vă pot pune în pericol sănătatea.

În mod normal, analizele făcute periodic de Direcția de Sănătate Publică Sălaj ar trebui comunicate imediat populației. În realitate, ele sunt trimise primăriilor care înregistrează probleme și așa rămân ascunse în sertarele instituțiilor. Ce primar ar vrea să piardă capital electoral anunțând că apa din comuna pe care o guvernează nu este bună pentru consum?

 Agrij: depășiri la indicatorii: bacterii coliforme, colonii la 22 grade, E.coli, enterococi.
 Benesat: apă cu bacterii coliforme.
 Boghiș: apă cu bacterii coliforme
Gilgau: apă cu bacterii coliforme.
 Hida: apă cu fier
Ileanda: apă cu bacterii coliforme, colonii la 22 si 37 grade, turbiditate, E.coli, enterococi.
Ip: apă cu bacterii coliforme.
Lozna: apă cu bacterii coliforme, colonii la 22 si 37 grade, E.coli.
Nușfalău: apă cu bacterii coliforme.
 Poiana Blenchii: apă cu bacterii coliforme
Rus: apă cu bacterii coliforme, colonii la 22 si 37 grade, E.coli, turbiditate.
Sărmășag: apă cu bacterii coliforme, colonii la 22 si 37 grade.

Investigația completă a publicației Recorder.ro: https://bit.ly/2TG617M

One thought on “Sălăjenii beau apă contaminată, distribuită de Compania de Apă condusă de PNL

  1. politrucii care ocupa aceste posturi impreuna cu clika lor ignora situatia care nui de acum ,comunele sint fara canalizare ,apa potabila apele menajere sint deversate prin rigolele drumurilor principale ,vaile interioare unde pot acest situatie ce determina sa avem ape toxice ,neconforme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.