Salvați Copiii anunță investiții în Secția Neonatologie a Spitalului Județean Zalău

Organizația Salvați Copiii anunță investiții de 1 milion de euro în 45 dintre secțiile de neonatologie din țară, printre care și secția din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Lipsa aparaturii medicale de ultimă generație, numărul mare al sarcinilor neurmărite medical și distanțele mari până la primul spital dotat, în zonele defavorizate, contribuie la creșterea mortalității infantile, capitol unde România deține primul loc din Uniunea Europeană. Organizația Salvați Copiii accelerează programul de combatere a mortalității infantile și anunță o investiție majoră, de un milion de euro, în 45 de secții de neonatologie de gradul 1 și 2 din 28 de județe ale țării.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2020, România are cea mai mare rată a mortalității infantile din UE (5,6 la mia de copii născuți vii), urmată de Bulgaria și Slovacia.

Astfel, prin programul „Împreună din prima zi”, finanțat de Fundația OMV Petrom, medicii vor avea la dispoziție aparatură și echipamente medicale performante, vitale pentru salvarea și îngrijirea nou-născuților prematuri sau cu patologii complexe. Nevoile transmise de unitățile medicale sunt dintre cele mai diverse: de la ventilatoare neonatale de generație nouă, mese de reanimare la incubatoare și alte echipamente medicale performante.

În cadrul proiectului „Împreună din prima zi” au fost evidențiate solicitările maternităților de grad 1 și grad 2, maternități care trebuie să fie dotate pentru a putea oferi asistență de urgență pentru nou-născuți. De multe ori, medicii maternităților de grad 2 sunt nevoiți să acorde asistență pentru prematurii mici până la realizarea transferului la o maternitate de grad 3. În aceste cazuri trebuie să ofere asistență medicală de urgență și trebuie să aibă la dispoziție echipamentele medicale performante pentru desfășurarea actului medical.

Lista unităților spitalicești beneficiare în cadrul proiectului de finanțare:

(…)

34. Neamț, Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț

35. Prahova, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești

36. Prahova, Spitalul Municipal Câmpina

37. Olt, Spitalul Județean de Urgență Slatina

38. Sălaj, Spitalul Județean de Urgență Zalău

39. Satu-Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu-Mare

40. Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș

41. Suceava, Spitalul Municipal Fălticeni

42. Timiș, Spitalul Municipal Lugoj

43. Tulcea, Spitalul Județean de Urgență Tulcea

44. Vaslui, Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși

45. Vaslui, Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.