Şapte dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea fără permis şi conducerea cu autovehiculul neînmatriculat au fost faptele constatate de poliţiştii rutieri la sfârşitul săptămânii trecute. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale.


►La data de 17 iulie a.c., în jurul orei  17:30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit în trafic un autoturism care circula pe Drumul Comunal 39, prin localitatea Poiana Blenchii, condus de un bărbat de 50 de ani.  Din verificări s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

► La aceeaşi dată, ora 23 :20, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală au oprit în trafic pe  Drumul Naţional 1H, în localitatea Crișeni, un autoturism condus de un bărbat din localitatea Poarta Sălajului. Bărbatul nu deţine permis de conducere, iar autorizaţia de de circulaţie era expirată din data de 2 decembrie 2019.

►O zi mai târziu, 18 iulie a.c., ora 17.12, poliţiştii din Cehu Silvaniei, au depistat un bărbat de 43 de ani, din judeţul Maramureş, care se deplasa cu tracorul prin localitatea Ulciug, iar remorca nu era înmatriculată/înregistrată.

► Seara (18 iulie a.c.), la ora 20.23, un şimleuan de 54 de ani a fost depistat în trafic, în timp ce conducea autoturismul pe strada Horea din Șimleu Silvaniei, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► O altă faptă de alcoolemie a fost constatată şi de poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău, duminică, 19 iulie a.c., la ora 18.20. Un bărbat din Bihor a fost identificat de poliţişti pe Drumul Judeţean 109P, între localitățile Ip și Zăuan, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,78mg/l alcool pur în aerul expirat.

►La aceeaşi oră, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe raza localităţii Sărmăşag un tânăr de 28 de ani, iar din verificări s-a stabilit că maşina era radiată din circulaţie, din data de 15 iulie 2020.

►Ultimul dosar penal a fost întocmit de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna. Un bărbat de 46 de ani, din comuna Crasna a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitatea cu o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate la unităţile de parchet competente, cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.