Şapte şoferi depistaţi în trafic fără permis și sub influența băuturilor alcoolice

Conducerea fără permis și conducerea sub influența băuturilor alcoolice au fost faptele constatate în trafic de polițiștii rutieri la sfârșitul săptămânii trecute. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale. Într-un interval de aproximativ trei ore, un şofer a fost depistat de două ori beat la volan.

Primul dosar a fost întocmit de polițiștii din Jibou. La data de 12 iunie a.c.., ora 12.40, un tânăr de 23 de ani, din Jibou a fost oprit în trafic în timp ce conducea tractorul, deşi nu poseda permis de conducere valabil.

►În noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., la ora 1.26, un bărbat de 41 de ani, din Jibou, a fost depistat în trafic, în timp ce conducea autoturismul pe strada 1Mai, din localitate cu o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► La data de 13 iunie a.c., ora 20.10, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Zalău au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Crișeni, în urma căruia au fost implicate două mașini. Evenimentul a fost soldat cu pagube materiale.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat mașinile implicate în eveniment. Ambii participanți la trafic au fost testați cu alcooltestul. Unul dintre șoferi avea o alcoolemie de  0,82 mg/l alcool pur, în aerul expirat, iar în cazul celui de-al doilea șofer a rezultat o valoare negativă.

► O zi mai târziu (14 iunie a.c.), la ora 7.45, polițiștii din Cehu Silvaniei au depistat pe strada Libertăţii din localitate un bărbat de 41 de ani, din comuna Benesat. La testarea cu alcooltestul s-a evidențiat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

► La scurt timp (14 iunie a.c., ora 8.50) polițiștii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida, au oprit în trafic, pe Drumul Comunal 24, prin localitatea Jac, un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din comuna Creaca. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

►În aceeaşi zi (14 iunie a.c., la ora 9.36), poliţiştii din cadrul Biroului Rutier    au oprit pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din judeţul Arad, care circula cu viteza de 87 de km/h. Şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 870 lei.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul avea permisul de conducere eliberat de o ţară europeană, fără a avea dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României.

►Şirul infracţiunilor au continuat. Astfel, la data de 14 iunie a.c., ora 23:51, pe strada Porolissum din Zalău, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat un autoturism condus de un tânăr de 24 ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar permisul de conducere i-a fost reţinut.

La scurt timp (15 iunie a.c., ora 2.34), şoferul a fost oprit pe strada Andrei Şaguna de către poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiști au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, acestea vor fi înaintate unităților de parchet competente cu propuneri legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.