Satul Valea Loznei beneficiază de investiții importante realizate de primarul Alin Pocol

Localitate Valea Loznei, comuna Lozna este atestată documentar în anul 1338, când satul apare sub numele de “locus Laznapataka“.

Primarul comunei Lozna, liberalul Alin Pocol, a încercat să pună aducă investiții și să crească calitatea vieții cetățenilor, atât cât s-a putut din punct de vedere financiar și administrativ.

“E un loc de care dintodeauna m-am simțit atașat. Aici și oamenii sunt foarte ospitalieri și cu suflet mare. Nu se poate să te oprești pe o uliță din sat și să nu te poftească cineva în casă, să te pună la masă și să îți ofere ce are mai bun de mâncare și băut, ca oricărui membru al familei“, susține primarul comunei Lozna.

Printre cele mai importante investiții din ultima perioadă se numără asfaltarea drumului comunal Lozna-Valea Loznei, cu o lungime de aproape 10 kilometri după ce anterior a fost realizată și rețeaua de apă, cu branșamente la fiecare locuință.

A mai rămas de rezolvat problema unei surse de apă, dar primarul Alin Pocol a făcut deja toate demersurile în vederea racordării la magistrala care va alimenta județul Sălaj din barajul Gilău, proiect pe fonduri europene ce se va realiza în următorii doi ani.

Localnicii din sat nu mai credeau să vor mai apuca să circule vreodată pe asfalt în Valea Loznei, însă chiar în aceste zile se toarnă ultimul strat, pentru drumul ce străbate localitatea.

Tot în Valea Loznei se află și un important pod peste Valea Loznei, pod care a fost și el reablitat, astfel ca cei care locuiesc în partea de sat de după acest pod să nu mai rămână izolați după fiecare furtună.

Pe viitor Primăria Comunei Lozna dorește să acceseze fondurile europene pentru realizarea rețelei de alimentare cu gaze naturale în Valea Loznei și în toată comuna.

Recent a fost reabilitat și căminul cultural, iar primarul se gândește că în clădirea școlii s-ar putea organiza spații de cazare pentru turiști, ce ar putea servi o masă tradițională la familiile din sat.

“E un sentiment extraordinar să te trezești dimineața, în Valea Loznei, într-o liniște tulburată poate doar de cântecul păsărilor“, spune Alin Pocol.

2 thoughts on “Satul Valea Loznei beneficiază de investiții importante realizate de primarul Alin Pocol

  1. Am ajuns să ne bucurăm de normalitate, după atâta timp în care am fost ignorați de întreaga clasă politică. Din păcate, de ani de zile, proiectele și banii vin doar în preajma alegerilor și asta nu este normal. Sper, în viitorul apropiat, să se schimbe acest tip de gândire care este generalizat și să avem o stare de normalitate și după alegeri. Oricum, Alin Pocol si Consiliul Local Lozna,merită FELICITĂRILE ȘI VOTUL pentru continuitate, de la toți cetătenii comunei. Nu consider că este nevoie de presă, când faptele se văd . În general,presa exagerează și manipulează masele. Felicitări pentru implicarea care a dus la realizarea acestor nesperate proiecte! Mult succes în viitor! Sper să ne implicăm cu toții. Pentru început mă gândesc să fac demersuri pentru a vota în satul natal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.