SC Avril avansează cu lucrările la proiectul Pietonizării străzii Unirii

Lucările la proiectul de pietonizare a străzii Unirii, unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare a municipiului Zalău și care va schimba din temelii centrul Zalăului avansează pe zi ce trece.

În prezent se lucrează pe toate șantiere deschise, Piața 1 Decembrie, Strada Unirii și Piața Iuliu Maniu.

În Piața 1 Decembrie (platoul de marmură), constructorul a finalizat canalizarea pluvială, săpăturile până la cota de fundare, iar stratul de ballast în fundație are un procent de 80 % în cee ace privește realizarea, în timp ce turnarea stratului de beton a fost realizat în proporție de 30 %. Se lucrează în momentul de față la armare și turnarea stratului de beton.

Pe strada Unirii se lucrează la realizarea canalizării pluviale ( 67%), la instalațiile electrice (60%) și la turnarea stratului de balast în fundație (45%) și la armarea stratului de beton (30%).

Săpăturile în zona Școlii Gimnaziale ”Simion Bărnuțiu” Zalău au fost finalizate. De asemenea s-a finalizat și realizarea canalizării pluviale și turnarea stratului de balast în fundație. În prezent se lucrează la armarea stratului de beton în fundație.

În curtea Colegiului Național Silvania se lucrează la armarea stratului de beton, după ce au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, isntalațiile electrice și turnarea stratului de balast în funadție.

În Piata Iuliu Maniu – Platoul Wesselenyi au fost finalizate săpăturile, canalizarea pluvială, iar în prezent se lucrează la turnarea stratului de balast în fundație (75 %).

Valoare totală a lucrărilor este de 17.512.023,76 lei fără TVA, respectiv 20.839.308,27 lei cu TVA, banii provenind din fonduri europene.

Durata executării lucrărilor este de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.