Se reabilitează Corpul A de la Liceul Tehnologic nr. 1 din Surduc, cu bani din PNRR

Primăria Comunei Surduc este condusă din anul 2016 de primarul Alin Băbănaș, unul dintre cei mai harnici primari din județ. Până în prezent a reușit să implementeze cu succes mai multe investiții atât pe partea de modernizare a infrastructurii rutiere – lucrări de asfaltare străzi, pod nou la Turbuța, cât și pe partea de învățământ, sănătate și sport – au fost modernizate toate dispensarele medicale, s-a construit un teren sintetic, parc nou de joacă și multe altele.


Corpul A de la liceul din Surduc, reabilitat cu finanțare din PNRR

Primarul Alin Băbănaș a câștigat un proiect de investiții prin Planul Național de Redresare și Reziliență, la primul apel pe Componenta 10 – Fondul Local.

Este vorba de proiectul „Eficientizare energetică la clădire școală Surduc Corp A (Nou)” în valoare de 2.195.390 lei (21,9 miliarde lei vechi). Proiectul a fost aprobat și urmează în perioada următoarea semnarea contractului de finanțare.

În cadrul raportului de audit energetic s-a propus un pachet de măsuri ce se referă la eficientizarea clădirii, atât din punct de vedere termotehnic, structural, cât și al instalațiilor, după cum urmează:

  • – anvelopare clădire, termoizolare pereți cu vată bazaltică, termoizolare planșeu, refacere șarpantă, reparare tencuieli interioare-exterioare, refacere finisaje interioare-exterioare, refacere pardoseli, modernizarea instalațiilor electrice și termice, inlocuire corpuri de iluminat cu lămpi LED, etc.

S-a semnat reactualizare SF pentru rețeaua de canalizare în loc. Surduc

Primarul Alin Băbănaș a semnat recent reactualizarea Studiului de Fezabilitate (SF) la obiectivul de investiții „Înființare rețea de canalizare în localitățile Surduc, Tihău și Cristolțel” prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Valoarea proiectului este de 22.500.000 lei (225 de miliarde lei vechi).

Datorită faptului că suma alocată nu ajunge pentru realizarea întregului proiect propus, banii vor fi folosiți pentru introducerea rețelei de canalizare în localitatea Surduc și instalarea stației de epurare în loc. Tihău.

Administrația locală va face demersurile necesare pentru atragerea de finanțări, iar pe parcurs ce vor fi alocate noi sume de bani de la bugetul de stat sau fonduri europene, lucrările la rețeaua de canalizare vor continua și în localitățile Tihău și Cristolțel.


Terenul școlii din Brâglez se curăță și se igienizează

Primăria Comunei Surduc a achiziționat servicii de defrișare, igienizare, strângere de material vegetal, arbuști și pomi, precum elegare și defrișare arbori putrezi sau uscați pentru a igieniza terenul de la școala cu clasele 1-4 din localitatea Brâglez.

Unitatea de învățământ nu mai funcționează de foarte mulți ani din lipsă de copii, astfel că aceste lucrări de igienizare erau foarte necesare având în vedere situația de la fața locului.

„Am contractat servicii de defrișare, igienizare a terenului de la școala din Brâglez, o lucrare care era necesară, chiar dacă școala nu mai funcționează de mulți ani”, a transmis primarul Alin Băbănaș.


„Pentru mine ca primar rămâne în continuare o prioritate investițiile în învățământ, așa că pe această cale anunț cetățenii comunei Surduc că am câștigat o nouă finanțare de aproximativ 450.000 euro pentru reabilitarea și modernizarea Corpului A de la Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc. Este un proiect important și îmi doresc să demarăm lucrările cât mai repede posibil, astfel încât elevii să învețe în condiții mai bune. 

O altă veste bună este legată de proiectul de canalizare, o investiție finanțată prin Programul Anghel Saligny. Studiul de Fezabilitate se reactualizează, astfel încât să semnăm contractul de finanțare cât mai repede și să începem lucrările. La început vom lucra în localitatea Surduc, iar pe parcurs ce vom primii alte fonduri guvernamentale sau europene, vom continua cu lucrările de canalizare în localitățile Tihău și Cristolțel”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.