Șeful DNA, Crin Bologa: „Secția Specială îi protejează pe magistrații corupți”

Procurorul-sef al DNA, Crin Bologa, sugereaza cat se poate de limpede ca Sectia Speciala, sustinuta de majoritatea membrilor CSM, ii protejeaza pe magistratii corupti. „Aparitia SIIJ e o presiune asupra magistratilor cinstiti si o masura de siguranta pentru eventualii magistrati corupti”, spune Bologa.


Intrebat, intr-un interviu pentru spotmedia.ro, daca sabotarea activitatii DNA prin numeroasele modificari legislative a incurajat coruptia, Bologa a confirmat.

Cu siguranta, ca altfel nu ajungeam la flagrant cu peste un million de euro cash. 64% dintre cetateni declara ca se lovesc de coruptie, ceea ce e enorm.

Sa va dau un exemplu: coruptia in randul magistratilor. Cand DNA avea aceasta competenta, nu cred ca exista vreun an in care sa nu fi fost trimis in judecata pentru coruptie vreun procuror sau judecator. De cand am pierdut aceasta competenta, nu mai exista niciun procuror sau judecator trimis in judecata pentru coruptie.

Daca a disparut coruptia din randul magistratilor ar fi minunat, dar nu cred. Este foarte grav si nu ma refer doar la latura penala a proceselor, vorbesc de civil, de comercial, de lichidari judiciare”, a spus Bologa.

„Mai grav mi se pare faptul ca au fost dosare care nu s-au solutionat intr-un termen rezonabil. Si daca ne vom recapata competenta, voi face tot posibilul ca dosarele cu magistrati sa fie solutionate intr-un termen rezonabil. (…) Aparitia SIIJ a produs un paradox. E o presiune asupra magistratilor cinstiti si o masura de siguranta pentru eventualii magistrati corupti”, a spus Crin Bologa.

Majoritatea membrilor CSM au dat recent un aviz negativ pentru proiectul de lege al USR privind desfiintarea Secției Speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.