Șeful DNA, procurorul Crin Bologa a pus capăt spectacolelor cu inculpaţi în cătușe

Procurorul sef al DNA, sălăjeanul Crin Bologa, a acordat un interviu publicatiei Evenimentul Zilei, ocazie cu care a transmis un semnal clar că s-a terminat spectacolul cartușelor și că nimeni nu va fi expus.

In interviu, Bologa afirma ca nu mai vrea „spectacol” la DNA.

„Este o atmosfera buna, de liniste. Nu am mai avut atata expunere in mass media, atata spectacol. Procurorii au capatat liniste si isi instrumenteaza cauzele in liniste. Lumea zice ca suntem in moarte clinica, ca nu avem arestari, dar de la zece avem 25 de arestari, si trimisi in judecata. Arestari avem mult mai multe. Au fost arestari la Suceava, la Brasov. Au fost publice cazurile, dar nu ati vazut pe unul in catuse. Cat sunt in custodia noastra, nu mai expunem pe nimeni”, a declarat Bologa.

Unul dintre cei care au fost dusi in catuse la DNA a fost chiar patronul EVZ, Dan Andronic. Recent, el a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul „Ferma Baneasa”.

In interviul acordat EVZ, procurorul Crin Bologa a explicat si care este situatia achitarilor, subiect des fluturat de propaganda anti-DNA.

„Pe fiecare dosar se face analiza si se apreciaza daca este imputabila sau nu procurorului. Achitarile pe care le vedeti, un mare procent, s-au dispus ca urmare a dezincriminarii faptelor. Asta inseamna ca, la momentul in care DNA a dispus trimiterea in judecata, fapta era incriminata, dar pe parcurs fapta a fost dezincriminata. Alte achitari se datoreaza faptului ca au fost indepartate din dosare interceptarile facute de serviciile de informatii. Acum avem un procent de achitari de 29.9 la suta. Daca scadem aceste dosare cu dezincriminarea sau inlaturarea probelor, ajungem la un procent de achitari de 10-15 la suta. Iar acest procent este unul acceptabil”, a spus Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.