Șeful învățământului Vasile Bulgărean anunță că toate unitățile de învățământ se pregătesc pentru reluarea cursurilor

Semestrul al II-lea al anului școlar 2020-2021 va începe pe data de 8 februarie 2021, cu prezența fizică a elevilor în școli, în funcție de evoluția situației epidemiologice, redată prin valoarea ratei de infectare și de scenariile localităților.

Conform declarațiilor Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, până la acest moment, se discută de reluarea cursurilor, în următoarele scenarii:

Scenariul verde (rată de infectare sub 1‰): toate școlile vor fi deschise, de la grădinițe până la învățământ liceal;

Scenariul galben (rată de infectare între 1 și 3‰): participarea la cursuri față în față a elevilor de la grădiniță, ciclul primar și clasele terminale (a VIII-a,a XII-a și a XIII-a);

Scenariul roșu (o rată de infectare de peste 3‰): vor fi deschise grădinițele și clasele primare, până la depășirea pragului de 6 ‰, iar elevii din ciclul gimnazial și liceal vor desfășura cursurile online.

Datele exacte, referitoare la scenariile în care vor relua cursurile semestrului al II-lea unitățile de învățământ din județul Sălaj vor fi stabilite în data 2 februarie 2021.

De precizat este că unitățile de învățământ fac toate demersurile astfel încât elevii să revină în condiții de siguranță la școală, cu respectarea legislației în vigoare și a măsurilor din Ordinul comun nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învăţământ din județul Sălaj, rezultatele primei etape de consultare, la data de 15 ianuarie, indică următoarele: 47 % dintre cadrele didactice și-au exprimat dorința de a se vaccina, un procent care are o tendință de creștere, 51,46% – personal didactic auxiliar și 42, 98% – personal nedidactic. Menționăm că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a realizat incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative). Inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare are loc în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021, conform deciziei Ministerului Educației și Cercetării. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj va centraliza, începând cu 18.01.2021 datele de contact ale persoanelor responsabile cu acțiunea de vaccinare, desemnată de fiecare unitate de învățământ preuniversitar. Persoana responsabilă, stabilită de unitatea de învățământ și care trebuie să dețină un certificat digital calificat, va înscrie școala pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro, iar apoi va programa personalul pentru vaccinare, în baza unei centralizări a datelor de identitate ale angajaților. De menționat este că, programarea se poate realiza și individual de către angajat, dar doar după ce școala a introdus persoana în sistem.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.