Senator Pop Gheorghe: Democrația liberală cu miros de dictatură

Am fost ales senator prin vot democratic și m-am implicat activ pentru oameni. Comunic alegătorilor activitatea mea și cred că se observă acest aspect mai ales aici, pe facebook, fiind cea mai la îndemână modalitate de comunicare a timpurilor în care trăim. Periodic, am prezentat sălăjenilor rapoarte de activitate, deoarece așa mi s-a părut firesc: să știe fiecare ce înseamnă și cum se desfășoară activitatea parlamentară. De altfel, Parlamentul României este cea mai democratică instituție a Statului Român, fiind alcătuit din reprezentanții românilor din toate colțurile țării și din Diaspora.
Guvernul României este învestit prin vot de către Parlament. Așa spune Constituția Românieiși așa se întâmplă. Legal, Prim-ministrul Guvernului, alături de fiecare ministru din Guvern, RĂSPUND în fața Parlamentului României pentru toate acțiunile sale. Sunt obligați de lege, nu de parlamentari. Încă de la prima învestire a Guvernului Orban, din luna noiembrie, toți membrii Guvernului au refuzat să răspundă în Parlament pentru acțiunile lor. De ce? Pentru că Orban Ludovic a uitat că era și acum șomer dacă nu ajungea, din conjunctură, Prim-ministru.
Pe vremea guvernelor PSD, NU a existat săptămână ca miniștrii să nu vină în Parlament și să răspundă solicitărilor parlamentarilor. Fie la ședințele grupurilor parlamentare, fie la ședințele de plen sau comisii parlamentare. Pentru că așa funcționează DEMOCRAȚIA: prin respectarea legii, în special a CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI, și prin COLABORARE.
Sunt șocat și profund dezamăgit de comportamentul dictatorial al liberalilor!
Refuză să răspundă la oricare solicitare a Parlamentului, cea mai recentă fiind prezentarea unui raport cu privire la situația pandemiei pe teritoriul României, conform hotărârii de încuviințare a prelungirii stării de urgență.
De știut că:
În raport cu prevederile legale, refuzul premierului de a respecta obligaţiile instituite în sarcina sa, prin hotărâri ale Parlamentului, reprezintă un abuz în serviciu contra intereselor publice!
Comportamentul premierului demonstrează dispreţul pe care Orban îl are faţă de români, față de normele democratice, faţă de lege și faţă de Parlament❗️
Am pretenția, ca cetățean al acestei țări, să ni se răspundă întrebărilor numeroase care macină acest popor de câteva luni, în timp ce colapsul pune stăpânire pe economia țării. Să iasă premierul din balonul funcției și să se pună în slujba țării. Până acum a stat doar izolat. Degeaba poartă mască, oamenii încep să-i vadă adevărata față. Din păcate, cei care vor suferi pe viitor sunt tot românii pentru care numai Parlamentul României a luat măsuri de la debutul crizei. Însă, constatăm cu aceeași durere că tot ceea ce face bun Parlamentul pentru oameni, PNL prin Orban blochează la Curtea Constituțională sau nu promulgă președintele legile. Trist să trăim în democrația liberală cu iz de dictatură…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.