Senatorul Pop Gheorghe: Guvernul PNL a „uitat” de problemele cetățenilor

Cu fiecare zi, nota de plată către români și România se majorează. Am luat în Parlament o serie de măsuri pe care Executivul le ignoră și, din martie, auzim doar „vom face, ne vom gândi să”. Moțiunile simple depuse împotriva miniștrilor (care, așa cum ați observat și ieri, vin și ne prezintă date neadevărate), sunt votate de majoritatea parlamentarilor, dar sunt ca inexistente pentru șeful executivului.
➡️ Sute de mii de locuri de muncă au dispărut și nici măcar ajutorul promis de Guvern pentru plata șomajului tehnic nu s-a acordat încă pentru luna aprilie. Dovadă stau apelurile sălăjenilor pe grupurile de socializare… Iar guvernul și reprezentanții PNL spun la TV că banii s-au acordat, că susțin mediul economic. Realitatea este dureroasă pentru mediul de afaceri.
➡️ Aflăm de împrumuturi de miliarde care nu se regăsesc în investiții sau în aplicarea legii salarizării și a pensiilor. Ministrul Finanțelor, demis de patru ori de Parlament, declară cu nonșalanță că majorările prevăzute de lege nu se vor aplica. Nu am uitat cum ne trâmbițau la începutul anului, lăudându-și bugetul asumat, că toate legile vor fi aplicate. Până acum nu s-a majorat nimic. Nici salarii, nici alocații, nici pensii. În schimb, umflă aparatul bugetar cu zeci de mii de posturi, inclusiv numind în fiecare județ al doilea subprefect! IÎnseamnă că bani există la buget, nu?
➡️ Încă de la debutul pandemiei am cerut insistent testare. Am interpelat chiar ministrul Sănătății legat de costurile testării pentru toți salajenii și suportarea de la bugetul de stat a cheltuielilor. Nu s-a testat nimic. Nici măcar NU au vrut să permită testarea tuturor copiilor și angajaților de la centrul din Jibou unde există peste 20 de cazuri confirmate. De ce? Nu se încadrau în protocolul de testare din punct de vedere simptomatic! În fapt, nu vor să testeze din cauza costurilor dar nu au ținut cont de costuri făcând achizițiile publice pe care le anchetează acum organele judiciare.
Țara este blocată pentru români, liberă pentru străini, au promis multe și au făcut nimic, îi acuză pe alții de nerespectarea și neaplicarea legii, dar sunt ei fruntașii fruntasilor la furt din banul public, incompetență, iresponsabilitate, sfidare a românilor și a legilor acestei țări. Este România normală și educată pe care au promis-o!

Comunicat – Senator PSD Sălaj, Pop Gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.