Senatorul USR Cosmin Viașu este solidar cu profesorii care au protestat împotriva Guvernului României

Peste 50 % din cadrele didactice din județul Sălaj au protestat azi în intervalul orar 11.00 – 13.00 în semn de nemulțumire față de salariile mici pe care le primesc. Concrect, protestul membrilor de sindicat vine in contextul nemultumirile legate de salarii, de nealocarea a 6% din PIB pentru finantarea invatamantului, neacordarea de sporuri salariale si neplata orelor suplimentare.

Senatorul USR, Cosmin Viașu este solidar cu profesorii sălăjeni care au protestat și recunoaște că bugetul alocat de Guvernul României este unul insuficient pentru ca sistemul de educație să funcționeze în parametri normali.

„Calitatea educației de care beneficiază copiii noștri se va reflecta în curând în societate. Și de ce calitate poate fi vorba când avem un buget alocat educației de numai 2,28 % din PIB după ce ministrul Câmpeanu promisese 6%. Această subfinanțare continuă, pe lângă nenumărate alte neajunsuri, a generat și greva de astăzi a profesorilor.
Da, veniturile lor sunt mici și asta îi demotivează din a-și face meseria cu dedicare. La fel de grav este că asta îi demotivează și pe studenții cei mai dotați să aleagă o carieră în învățământ.
Părinții sunt supuși unor eforturi materiale în a căuta alternative educaționale și astfel, în acest cerc vicios, cei care au cel mai mult de suferit sunt copiii noștri”, transmite senatorul USR-PLUS, Cosmin Viașu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *