Senatorul USR Cosmin Viașu: „Noi, USR, am creat PNRR-ul pentru a scoate România din subdezvoltare”

„Noi, USR, am creat PNRR-singurul program îndrăzneț, dar totodată realist de a scoate România din subdezvoltare și așteptare”, transmite senatorul USR Cosmin Viașu.

După cum era de așteptat, guvernarea PSD-PNL nu este nici capabilă nici direct interesată de implementarea sa, mai spune parlamentarul Viașu.

USR-PLUS a lansat un program de monitorizare a PNRR, program coordonat de fostul ministru al Investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea și de europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

Conform datelor se pare că din cele 21 de jaloane și ținte care au avut ca termen limită 31 decembrie 2021:

– 13 sunt îndeplinite în mod real pe formă și pe fond
– patru sunt în implementare, guvernul având măsuri în derulare care pot conduce la îndeplinirea la timp. Comisia Europeană nu a ridicat semnale de alarmă cu privire la riscul de implementare;
– două sunt întârziate sau cu risc de a depăși termenul prevăzut;
– două sunt blocate. Măsurile propuse/adoptate de guvern nu sunt adecvate/suficiente sau nu respectă cerințele din PNRR .

Un exemplu: Planul de acțiune privind dezvoltarea infrastructurii feroviare adoptat contrazice Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 și tot ceea ce s-a negociat pentru PNRR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *