Șimleu: O unitate de învățământ, modernizată cu 1,8 milioane euro fonduri UE

Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș a semnat la data de 15 aprilie, contractul în valoare de 1.800.000 de euro din fonduri europene pentru proiectul de investiții ”Modernizare și dotare cămin elevi- Liceul Tehnologic Ioan Ossian”.

”Am semnat astăzi cel de-al VII-lea proiect european din această sesiune. Modernizare și dotare cămin elevi – Liceul Tehnologic Ioan Ossian. Valoare proiect este de 8.520.959 de lei din care contribuția – 180.340 de lei. Mă bucur că încă o investiție de aproape 1.800.000 de euro se va concretiza în orașul nostru”, a precizat edilul Țurcaș.

Investiția cuprinde: reabilitarea și dotarea căminului pentru elevi (suprafață totală de peste 3.300 mp) cu 54 de camere de cazare din care două camere individuale de cazare pentru elevi cu dizabilitati, dar și alte spații-anexe.

Dotări: camere de studii, camere pentru lectură, oficiu de nivel servire masă, spălătorie, călcătorie, o unitate cazare pedagog , camera de cazare pentru izolare  persoane bolnave, cabinet medical, camere curățenie, depozit lenjerie, atelier reparații, camera depozitare și spațiu tehnic, respectiv camera centralei. De asemenea, întregul internat va fi dotat cu mobilier și aparatura electrocasnică modernă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.