Slujba pentru pomenirea morților „Luminația” va fi oficiată în două zile

În mod tradițional, slujbele pentru pomenirea morților au loc anual, în ultima sâmbătă a lunii octombrie, sărbătoarea fiind cunoscută sub denumirea de „Luminație”. Având în vedere contextul epidemiologic din acest an, pentru a fi evitată aglomerația în cimitire, slujbele de pomenire a celor adormiți vor fi oficiate în decursul a două zile, sâmbătă, 31 octombrie, respectiv duminică, 1 noiembrie.

Astfel, prefectul județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcaș face apel către toți credincioșii să acorde o atenție sporită recomandărilor făcute de autorități și să respecte măsurile luate în contextul pandemiei.

„Vă îndemn să tratați cu responsabilitate maximă participarea la aceste slujbe, respectând toate măsurile impuse prin lege în prezent, pentru limitarea infectării cu noul coronavirus!
De asemenea, persoanele confirmate cu COVID-19, cele aflate în carantină, precum și cei care au intrat în contact direct cu persoane confirmate pozitiv, trebuie să rămână la domiciliu.”, a declarat Marcel Virgil Țurcaș, prefectul județului Sălaj.

Dat fiind faptul că la acest eveniment vor participa și rude care se deplasează din alte localități, trebuie să ținem cont de limitarea numărului de maxim 6 persoane, care nu aparțin aceleiași familii la un singur mormânt, în același timp.

Amintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți cei care participă la slujbele de pomenire a morților, inclusiv pentru personalul bisericesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *