Sondaj CURS: scade PNL, crește PSD și Pro România

Așa cum era de așteptat, perioada pandemiei duce la scăderea PNL în sondaje, aducând, în schimb, creștere la PSD și la Pro România care s-au plasat în opoziție dură față de Iohannis și liberali


CURS a realizat un sondaj de tip Omnibus în perioada pandemiei care indică scăderea PNL în opțiunile de vot ale românilor, dar și creșterea, deocamdată ușoară, a PSD-ului și a partidului condus de Victor Ponta, ca urmare a opoziției făcute de aceste două formațiuni la politica lui Iohannis și a PNL-ului.

Sondajul prezintă situația comparativă dinainte de criză și în perioada crizei. Astfel, dacă în ianuarie-februarie cei de la PNL aveau 38%, în aprilie liberalii au scăzut spre 34%.

În același timp, PSD avea 27% în ianuarie-februarie, în timp ce în aprilie a urcat la 29%.

Alianța USR-PLUS avea în perioada ianuarie-februarie 13%, iar în aprilie au urcat la 14%.

Cea mai importantă creștere prin semnificație este cea de la Pro România, care se situa înainte de criză sub pragul electoral. Dar, ca urmare a ieșirilor dure ale lui Victor Ponta împotriva Guvernului, de la 4% cât avea partidul în ianuarie-februarie %, Pro România a ajuns în aprilie la 7%.

Doar UDMR se menține constant la 5% în ambele perioade măsurate prin sondaj, lucru firesc dacă se are în vedere că UDMR nu are un rol de jucat în această criză, iar bazinul său electoral este oricum unul constant, fiind alcătuit din minoritatea maghiară din România în sânul căreia practic UDMR nu are competitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.