SONDAJ: PSD pe primul loc la alegerile locale și parlamentare

Potrivit unui sondaj realizat de BCS, Partidul Social Democrat – PSD este partidul cel mai apreciat de cetățenii din Nord-Vestul țării (județele BH, BN, CJ, MM, SJ, SM), PNL este pe locul 2, iar UDMR pe 3 mică diferență de USR-PLUS.

La întrebarea cu ce partid intenționați să votați la alegerile parlamentare, 36% au ales PSD, 23% au ales PNL, 15% USR-PLUS, iar 10% UDMR.

La întrebarea cu candidatului cărui partid intenționați să votați la alegerile locale, 37% dintre români au ales candidatul PSD și doar 24% au ales liberalii. Pe locul trei sunt UDMR cu 12%, iar USR-PLUS 11%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 1-7 mai 2020 pe un eșantion național de 1.545 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a României. Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate națională, cu o eroare statistică de +/-2,7% la un interval de încredere de 95%.

În Municipiul Zală, lucrurile s-au tranșat de mult, în sensul că actualul primar Ionel Ciunt stă cel mai bine în sondeje, inclusiv în măsurătorile realizate de PNL. Ionel Ciunt înregistrează în acest moment un scor de peste 40% intenție de vot. în schimb PNL nu trece de pragul de 20 de procente.

Pentru Consiliul Județean Sălaj, lucrurile nu sunt foarte diferite. Actualul președinte CJ, pleacă cu prima șansă, mai ales în contextul în care PNL a aruncat în luptă un candidat deja epuizat, care a pierdut de 3 ori la rând în fața lui Tiberiu Marc.

One thought on “SONDAJ: PSD pe primul loc la alegerile locale și parlamentare

  1. Asta-i sondajul lui Pieleanu ,ala care ia banii de la PSD ca sa-l dea castigator cu 10 procente in plus dupa care pierde PSD-ul cu 10 procente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.