Soția șefului STS Sălaj, Violeta Pencu, numită șefă în Poliția Municipală Zalău

PNL nu se diferențiază cu nimic de celelate partide care au guvernat România și aplică aceleași criterii politice pentru promovarea pe funcții de conducere. După ce liderul Lucian Bode a schimbat cam tot ce se putea în instituțiile publice, acum vine rândul Poliției Municipale Zalău să fie „politizată”.

Cu un traseu al carierei cam ciudat, Violeta Pencu – polițistă (funcționar public cu statut special) în cadrul Prefecturii Sălaj – Serviciul Pașapoarte, urmează să fie împuternicită pe funcția de adjunct al șefului Poliției Municipale Zalău.

Nu este primul episod de acest fel, când o „nulitate” este promovat pe linie politică într-o funcție de conducere din Poliție, deși nu o recomandă nimic, nici profesional, nici experiența.

Datorită conjuncturii politice apărute după căderea guvernului PSD și preluarea puterii de către liberali, spre finalul anului 2019, Violeta Pencu obține mutarea de la Pașapoarte la IPJ Sălaj, urmând ascensiunea într-o funcție de conducere.

 

Imediat după ce liderul PNL Sălaj, Lucian Bode, a fost numit ministru al Transporturilor, printre primii sălăjeni cooptați în echipa de consilieri a fost micuțul familiei Pencu, Alexandru.

Și cum nimic nu este întâmplător, la câteva luni după ce Alexandru Pencu a intrat în echipa lui Bode, mama acestuia, Violeta Pencu, este susținută politic și împuternicită adjunct la Poliția Mun. Zalău.

Din această funcție, Violeta va coordona activitatea poliției rutiere și ordine publică, domenii în care ne întrebăm mirați ce experiență are în urma carieri sale de funcționar la ghișeul de eliberat pașapoarte?

Cu atât mai mult, cum reiese de pe pagina de Facebook, Violeta nu are absolvite studii în domeniu, fiind de profesie inginer – Universitatea Tehnică Cluj.

Capul familiei Pencu, Sever Pencu, este de ani buni șeful STS Sălaj (Serviciul Telecomunicații Speciale), serviciu care are un rol important în organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale, parlamentare și locale.

Șeful STS, Pencu Sever, prins beat la volan de Poliția Rutieră

Dacă Violeta Pencu va avea atribuții pe linie rutieră, ținem să amintim un eveniment „marcant” în viața familiei Pencu. Omul serviciilor, Sever Pencu a fost oprit în trafic conducând autoturismul familiei, având alături de el pe doamna viitor adjunct Violeta și a fost testat cu aparatul alcooltest fiind prins băut la volan cu o alcoolemie la limita penalului.

Aparatul a înregistrat fix 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a rămas fără permisul de conducere timp de 90 de zile.

Oare cum a avut norocul ca aparatul să înregistreze fix 0,40 sau ce se întâmpla dacă „bătrânul” Pencu mai sufla odată în aparat? Așa pățești când stelele se aliniază pentru tine.

Oare își mai aduce aminte Violeta de acest incident petrecut în urmă cu 7-8 ani pentru că luni, 29 iunie, îi va controla activitatea polițistului cu „sânge rece” care a avut curajul să-l lase pieton pe „marele” Pencu, șef al STS la aceea vreme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.