Spitalul Județean Zalău se mândrește cu Secția Urologie, condusă de dr. Juravle Bogdan

🩺#Urologia este o specialitate chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor benigne și maligne ale tractului urinar și a sistemului reproductiv masculin, fiind una dintre ramurile chirurgicale intens tehnologizate datorită abordării sale endoscopice și laparoscopice minim invazive.
🏥În ultimii ani, acest tip de tehnologie a fost implementat și la #Secția #Urologie a Spitalului Județean de Urgență Zalău, datorită dotărilor realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj și a implicării colectivului secției. Astăzi, Secția dispune de #cele #mai #moderne #echipamente și aparatură medicală:
• turn de laparoscopie 3D Storz cu trusă de chirurgie laparoscopică;
• truse de chirurgie pentru operaţii urologice clasice;
• truse pentru operaţii de endourologie joasă (rezecţie transuretrală a prostatei sau vezicii urinare, uretrotomie optică, litotriţie vezicală);
• truse pentru operaţii de endourologie înaltă (ureteroscoape rigide de diferite dimensiuni, ureteroscop flexibil explorator şi operator);
• tursă pentru operaţii percutanate;
• surse de litotriţie Holmium laser (Storz, Dornier);
• ecografe de ultimă generaţie cu 3 tipuri de sonde Doppler şi transductor endorectal şi transductoare intraoperatorii.
👩‍⚕️👨‍⚕️Echipa are în componență specialiști #tineri, #talentați, care se specializează în mod continuu, pentru a oferi #servicii #urologice #personalizate, de #ultimă #generație și de cea mai înaltă calitate tuturor pacienților pe care îi tratează. În cadrul secției se efectuează intervenții urologice laparoscopice 2 D și 3D (ex. nefrectomie radicală, prostatectomie radicală), intervenții de endourologie joasă și înaltă pentru patologia benignă și malignă a aparatului urinar (patologie urologică – renală, de tract urinar superior, vezica urinară, prostată, organe genitale externe și de glanda suprarenală).
⚕️Această structură a SJU Zalău a funcționat sub formă organizatorică de Compartiment până în iunie 2021, când, din dorința de a evolua și a asigura asistență medicală pentru cât mai mulți pacienți cu patologie din sfera urologică din județ și nu numai, a fost transformat în Secție.
👨‍⚕️👩‍⚕️În prezent, dispune de 25 de paturi și este condusă de către medicul urolog #Dr. #Juravle #Bogdan #Ioan. Echipa este completată de dr. Alb Alexandra, dr. Hodor Tudor și dr. Hârdo Vasile Vlad , de 11 asistenți medicali, patru infirmiere, trei îngrijitoare de curățenie și un registrator medical. #Oameni #cu #suflet, #profesioniști, capabili împreună, ca echipă, să depășească orice obstacol și să îmbunătățească viața pacienților noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.