Starea de alertă se prelungește! Noi restricții anunțate de Guvern

Pandemia de coronavirus lovește crunt România. Guvernul ia măsuri dure. Se prelungește starea de alertă. Executivul tocmai a anunțat noi restricții. S-a aflat ce ni se va interzice.

Guvernul aprobă în ședinta de astăzi modificarea Anexei 3 la HG 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 15 octombrie, în acord cu propunerile adoptate prin Hotărârea 47 aprobată luni în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Proiectul de hotărâre, propus spre aprobare în Guvern, vine urmare a unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată luni, prin care s-au adoptat restricţii suplimentare, din cauza evoluţiei cazurilor de COVID-19 din ultima perioadă.

Astfel, prin Hotărârea 47/2020 a CNSU a fost aprobată lista ţărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în vigoare începând cu data de 7 octombrie, prevăzută în anexa la hotărâre.

S-a aprobat de asemenea că organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

O altă prevedere a hotărârii CNSU stabileşte posibilitatea depunerii jurământului la distanţă de către cei aleşi la scrutinul din 27 septembrie şi care sunt în carantină sau izolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *