START celui mai important proiect pentru Jibou: rețea de apă și canalizare

Joi, 21 Mai 2020 la sediul Primăriei orașului Jibou s-a semnat contractul de lucrări „EXTINDEREA ȘI REABILITAREA REȚELELOR DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI DE CANALIZARE, în orașul Jibou”, derulat de Compania de Apă Someș S.A, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare–POIM 2014-2020.

Valoarea contractului este de 43.764.386.77 lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 24 luni.

Finanțarea investiției se va face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat și 2% din bugetul local. Un credit bancar de 7,82% va fi avansat de Compania de Apă Someș S.A pentru cofinanțarea Proiectului.

Lucrările investiției în orașul Jibou au fost grupate după cum urmează: reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă, extinderea rețelelor de alimentare cu apă, reabilitarea rețelelor de canalizare menajeră, extinderea rețelelor de canalizare menajeră și extinderea rețelei racord de distribuție apă în UAT Jibou, localitățile Husia și Jibou.

Extinderea rețelei de distribuție nouă va avea o lungime totală de 7.383 m și branșamente la consumatori.
Reabilitarea rețelei de distribuție pe o lungime totală de 1.127m și branșamente la consumatori.

Extinderea sistemului de canalizare va fi pe o lungime de 14.137m și se vor realiza 702 de racorduri la consumatori.
Reabilitarea sistemului de canalizare se va face pe o lungime totală de 4.244 m și se vor realiza 322 de racorduri la consumatori.

Proiectul de extindere și reabilitare rețele de apă și de canalizare cuprinde toate străzile din oraș, care nu beneficiază de aceste servicii.

Implementarea proiectului va conduce la îmbunătățirea calității și accesului la infrastructura de apă în orașul Jibou, prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apă și evacuare ape uzate în concordanță cu practicile și politicile UE.

Contractul de lucrări pentru UAT Jibou, vizează un nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță, la reducerea poluării mediului, prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate.

Durata proiectului se întinde pe o perioadă de 2 ani, ceea ce înseamnă că lucrările vor fi finalizare în luna mai 2022.

„Proiectul de extindere și reabilitare a rețelei de canalizare și extindere și reabilitarea rețele de apă, este prioritatea numărul 1 pentru Jibou. Suntem în faza de finalizare a întăbulării tuturor străzilor de pe raza orașului, urmând să întocmit un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere printr-un program național de dezvoltare locală, în așa fel încât fiecare stradă din Jibou să fie modernizată”, a declarat primarul Dan Ghiurco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.