Statutul PNL prevede că Septimiu Țurcaș este suspendat din partid și își pierde toate funcțiile

După ce a fost condamnat pentru corupție la 3 ani de închisoare cu suspendare, primarul Șimleului, Spetmiu Țurcaș urmează să fie suspendat din calitatea de membru al PNL Sălaj. Țurcaș ămâne cu un teren și apartamentul sub sechestru, dar a fost și obligat să plătească cheltuieli de judecată de 7.400 lei


Potrivit statului PNL la capitolul 3B. Pierderea calității de membru, articolul Art. 22 alin. 4 spune că: „Fără a afecta prevederile alin 1.3, persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”. 

Asta înseamnă că de azi, 20 iulie, de la momentul în care Spetimiu Țurcaș a fost condamant la 3 ani pentru fapte de corupție a fost suspendat din calitatea de membru PNL.

Concret, Septmiu Țurcaș și-a pierdut toate funcțiile din partid, respectiv prim-vicepreședinte PNL Sălaj și președinte PNL Șimleu Silvaniei.

PNL Sălaj nu-l mai poate pune să candideze pe listele partidului, astfel că Țurcaș are varianta de a candida independent și cu siguranță va avea susținerea PNL.


Tribunalul Maramureș la achitat pe primarul inculpat ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice.

Magistrații l-au condamnat pe inculpatul ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeapsa de 3 ani închisoare. Instanța dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani.

Pe durata termenului de încercare inculpatul primar Țurcaș Septimiu trebuie să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Sălaj; b) să anunţe în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă sau orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă.

Instanța a decis să înceteze procesul penal pornit împotriva inculpatului ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN, pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice, dar și pentru pentru săvârşirea infracţiunii de: – fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Judecătorii de la Maramureș au decis condamanrea inculpatei – HOSU CLAUDIA pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 6 ani.

Condamnă pe inculpatul DINCĂ VALERIU pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani.

Condamnă pe inculpata MOCAN ELENA MARIA pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani.

Condamnă pe inculpatul – HOSU VALENTIN, trimis în judecată pentru: – complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeapsa de 3 ani închisoare; participaţie improprie la infracţiunea de spălare de bani la pedeapsa de 3 ani închisoare. Contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 6 ani.

Condamnă pe inculpatul – OLTEAN ROMEO CLAUDIU pentru: – complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeaspsa de 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de  încercare de 5 ani.

Condamnă pe inculpatul – CHERECHEŞ VASILE, trimis în judecată pentru: – complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeaspsa de 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de  încercare de 5 ani.

Condamnă pe inculpatul – MOCAN IOAN pentru: – complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice la pedeaspsa de 3 ani închisoare cu suspendare pe un termen de  încercare de 5 ani.

Menține sechestrul asigurător dispus prin ordonanțele din 25 mai 2015 ale Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, mai exact asupra: – imobilului reprezentând teren intravilan în suprafață de 1.406 mp, cu nr. cadastral și imobilului reprezentând apartamentul, aparținând inculpatului Ţurcaș Septimiu Cătălin; – imobilele reprezentând curte și grădină în suprafață de 778 mp, teren extravilan în suprafață de 4.039 mp, teren extravilan aparținând inculpatului Hosu Valentin și soției.

Instanța confiscă în favoarea statului următoarele sume: – suma de 35.974 lei + 120.000 lei de la inculpatul Hosu Valentin; – suma de 25.183,50 lei de la inculpatul Cherecheș Vasile; – suma de 29.950,67 lei de la inculpatul Cherecheș Vasile.

Tribunalul Maramureș obligă pe fiecare inculpat (inclusiv pe primarul Septimiu Țurcaș) să plătească statului suma de câte 7.400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul, dacă va fi depus, se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

One thought on “Statutul PNL prevede că Septimiu Țurcaș este suspendat din partid și își pierde toate funcțiile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.