Surduc: Primarul Alin Băbănaș își prezintă raportul de activitate 2016-2020

Vă prezentăm în continuare realizările din raportul de activitate în mandatul 2016-2020 al primarului Alin Băbănaș.

Primarul Comunei Surduc, profesorul Alin Băbănaș va prezenta în perioada următoare, în mai multe episoade, toată activitatea realizată în cei patru ani din primul mandat. Alături de o echipă de consilieri locali profesioniști și dedicați, primarul Alin Băbănaș a realizat și demarat o serie de proiecte de investiții majore, care vor schimba radical imaginea comunei și vor crește nivelul de trai în fiecare localitate din Surduc.
PROIECT DE DEZVOLTARE care în cursul lunii august 2020 a fost aprobat în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ,, Drumuri de interes local și de interes județean „
1.Modernizare străzi in comuna Surduc , pe o distanță de 6,539 km, in valoare totală de un million de euro, care cuprinde modernizarea următoarelor străzi:
– În localitatea Surduc: – Str.Scoala veche, Str.Simionaș, Str.Morii, Str.Înfundata, Str.Poduri,
Str.Căprărie și Str.Cimitirului
-În localitatea Tihău – Str.Piroșa și Str.Pe Deal,
-În localitatea Brâglez – Str.Pe Lab,
-În localitatea Cristolțel – Str.Bisericii, Str.Fântâna satului, Str.Cimitirului, Str.Colonie,
-În localitatea Solona- Str.La cimitir,
-În localitatea Turbuța – drumul comunal DC 22 A.
Acest proiect a fost depus în urmă cu 3 ani de zile pentru obținere de fonduri europene prin PNDR(Programul Național de Dezvoltare Rurală), la A.F.I.R.( Agenția Pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), dar dat fiind faptul că se regăsește tot în lista de aștepare,
l-am redirecționat către C.N.I.( Compania Naționala de Investiții),unde, cum am menționat mai sus, se regăsește ca și aprobat în Lista Sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ,, Drumuri de interes local și de interes județean”.
PROIECTE DE DEZVOLTARE A COMUNEI CARE VOR FI FINALIZATE PÂNĂ LA FINELE ANULUI 2020
1.Proiectul privind extinderea rețelei de gaz metan în localitatea Surduc pe strada
Principala pe DN 1 H, de la numerele de casa 247 – 254 precum si strada pe Poduri, si în localitatea Tihau strada,,Sub Padure si Pirosa””, în valoare totală de 288.075 lei. Execuția acestei lucrări se preconizeaza a fi începută cam în jurul datei de 10.09.2020, dată până la care va fi finalizat proiectul.
2,Este încheiat contractul de lucrări privind decolmatarea unui șanț în localitatea Tihău, pe
strada Piroșa, pe o lungime de 400 ml, dar lucrarea va începe doar după recoltarea porumbului,acest șanț fiind în apropierea acestor culturi de porumb ale cetățenilor
3.Reparatii si consolidare sant pe DC 47 in localitatea Solona pe o lungime de 51 ml, lucrare care va începe la începutul lunii septembrie 2020.
4.Proiect privind reparații capitale la acoperișul instituției primăriei în valoare de 130.000 lei, construcția unei anexe aferente clădirii primăriei în valoare de 182.000 lei și reparații Remiza PSI care este deteriorată complet,în valoare de 40.000 lei.
5.Construirea unui parc de joacă pentru copii pe terenul situat în spatele instituției primăriei în valoare totală de 150.000 lei,.
6.În cursul anului 2019 am obtinut o donatie pentru Liceul tehnologic nr.1 Surduc, respectiv un autoturism Dacia Logan, necesar acestei unitati de invatamant pentru organizarea scolii de sofer ,autoturism fara de care institutia de invatamant nu ar fi putut incepe aceasta activitate.

Printre obiectivele propuse pentru mandatul 2020 – 2024, respectiv, aducțiunea de apă și canalizare obiective pe care le-am prezentat anterior, avem în vedere și extinderea rețelei de gaz în satele Cristolțel, Brâglez si Solona,obiectiv pentru care la solicitarea noastră s-a primit deja studiul tehnico-economic de la DELGAZ GRID SĂLAJ și am primit și aviz prealabil pentru extinderea zonei concesionate a serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale în cele 3 sate menționate mai sus.

În acest sens urmează să fie întocmit un Studiu de fezabilitate în vederea extinderii rețelei de gaz în localitățile sus menționate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.