Sute de sancţiuni aplicate de polițiști pentru nepurtarea măştii de protecţie

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu jandarmi şi polițiști locali au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii numărul 55 din 2020,  privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în perioada 23-25 octombrie a.c., au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, piețe, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 335 societăți comerciale, precum şi 309 mijloace de transport persoane, dintre care 232 mijloace de transport în comun.

De asemenea, au fost legitimate 1683 persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 230 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, trei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, o sancţiune pentru nerespectarea distanţării fizice şi o sancţiune a fost aplicată unui operator economic pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 50100 lei.

Totodată, au fost desfășurate și 23 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate alte 173 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 39850 lei.

Recomandăm, în continuare, tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *