Tiberiu Marc s-a retras din cursa electorală/ Vezi care sunt numele din PSD pentru CJ Sălaj

Fostul lider al PSD și actualul președinte al Consiliului Județean Sălaj timp de patru mandate – 16 ani – Tiberiu Marc se retrage din bătălia politică și renunță să mai candideze pentru un nou mandat.

Este un gest onorabil, dat fiind faptul că PSD Sălaj s-a reformat odată cu alegerea noii conduceri preluată de cel mai bine cotat om politic al momentului, Ionel Ciunt – primarul Municipiului Zalău.

Astfel, așa cum spune și Tiberiu Marc, acum se naște o oportunitate imensă pentru alți colegi de partid să vină în fața electoratului și să-și dovedească priceperea.

Liderul PSD Sălaj, Ionel Ciunt, salută decizia lui Marc căruia îi mulțumește pentru întreaga activitate depusă atât în plan politic cât și administrativ.

„Regret decizia pe care a luat-o domnul președinte Marc de a nu mai candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Sălaj. Pe de altă parte însă apreciez modul elegant de a se retrage oarecum din bătălia politică, făcând un pas lateral și nu în spate. 

Îi mulțumesc pentru întreaga activitate depusă atât în plan politic cât și administrativ și cu siguranță numele lui va rămâne legat de foarte multe proiecte realizate în județ.

Până mâine la ora 12.00 toți membrii care doresc își pot depune candidatura, iar săptămâna viitoare toate candidaturile ( la Consiliul Județean și Primării) vor fi validate în structurile statutare ale partidului”, a declarat pentru Monitorul de Sălaj, Ionel Ciunt, președintele PSD Sălaj.

Din acest moment se așteaptă decizia partidului și desemnarea unui candidat nou pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj. Liderul PSD, Ionel Ciunt, nu a dorit să dea nici un nume legat de candidaturi, lăsând totul la decizia partidului.

Monitorul de Sălaj a făcut însă o analiză și suntem convinși că cel puțin trei nume ar câștiga alegerile pentru Consiliul Județean.

  1. Dan Ghiurco – actualul primar al Orașului Jibou, un om cu o experiență vastă atât profesional (inginer), cât și politic: 4 ani primar la Jibou, fost consilier județean și președinte al Comisiei de finanțe din cadrul Consiliului Județean Sălaj
  2. Florin Florian – fost prefect (unul dintre cei mai longevivi prefecți ai Sălajului- 2 ani și 9 luni), a reprezentat trei guverne, de profesie inginer, experiență administrativă la nivel ministerial (fost director în cadrul Ministerului Dezvoltării), actual director Inspecția de Stat în Construcții.
  3. Sergiu Panie – actual vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj și președinte executiv al PSD Sălaj, are experiență politică fiind ani la rând și secretarul general al PSD Sălaj, experiență profesională (fost șef la OCPI Sălaj – cadastru)

Tiberiu Marc: Ofer oportunitatea colegilor de a candida, așa este corect

“La începutul acestui an am decis să dau posibilitatea şi altor colegi de a conduce organizația județeană a partidului. În continuarea acestei decizii, am hotărât să ofer colegilor și oportunitatea de a candida la președinția Consiliului Judeţean.

Cred că este un gest corect, de încredere și o bună oportunitate pentru colegii din organizația județeană de a se valoriza la următoarele alegeri locale. M-am bucurat de încrederea și sprijinul lor de-a lungul anilor și cred că este normal ca și ei să se bucure de sprijinul și încrederea mea”, a declarat Tiberiu Marc pentru Ştirile din Sălaj.

One thought on “Tiberiu Marc s-a retras din cursa electorală/ Vezi care sunt numele din PSD pentru CJ Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.