Transportul rutier de persoane și mărfuri în atenția polițiștilor

În perioada 17-23 iulie a.c., polițiștii rutieri desfășoară o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

În cadrul acțiunii sunt verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

De la debutul acţiunii, poliţiştii Biroului Rutier au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, patru pentru lipsa actelor, o sancţiune la Legea 12/1990, una la HG 69/2012, iar diferenţa au constituit alte abateri.

În cadrul activităţilor desfăşurate au mai fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 12 pentru abateri comise de biciclişti şi 10 pentru abateri ale căruţaşilor.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 41805 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.