Un avocat renumit amenință Compania de Apă Zalău că o va da în judecată

Iulia Costina, tânăra avocat din cadrul Baroului Sălaj, susține într-un comentariu pe Facebook că, Compania de Apă Zalău face lucrări de mântuială și că în loc să remedieze o avarie la blocul P81, muncitorii au lucrat în bătaie de joc.

Datorită lucrărilor proaste, cabinetul tinerei avocate are de suferit, fiind mereu umed și plin de igrasie, motiv pentru care Iulia Costina urmează să dea în judecată Compania de Apă Zalău.

„Tot datorită celor de la Compania de Apă, care și-au făcut treaba de mântuială la o avarie, sub blocul P81 de pe str. T. Vladimirescu este plin de apă. Ca urmare a acestui fapt, pereții biroului meu, care se află la parter, au început să fie mereu uzi și să apară igrasia. Urmează o notificare scrisă de remediere a situației și dacă nu vor da curs acesteia, urmează să îi acționez în instanță. Efectiv lucrează în bătaie de joc”, susține tânăra avocat Iulia Costina. 

Este de notorietate faptul că, Compania de Apă Zalău este „cuibușorul” celor de la PNL Sălaj. Compania de Apă este condusă de Marcel Zaharia – secretarul general al PNL Sălaj.

La Compania de Apă lucrează foarte mulți membri PNL, începând cu tânărul inginer Mihai Crișan – președinte PNL Zalău (fiul consilierului local Dana Crișan), Paul Maghiu a lucrat și el vreme bună, Daniel Ispas – președinte TNL Sălaj, Radu Călîlnașiu – fost primar al Zalăului, dar și mulți, mulți lipitori de pliante susținuți de Lucian Bode.

Compania de Apă blochează dezvoltarea Municipiului Zalău

Știți deja cu toții că această companie căpușată de liberali blochează orice proiect major de infrastructură demarat de actuala conducerea a Primăriei Zalău.

Actuala administrație de la Zalău și-a asumat modernizarea și reabilitarea în întregime a celei mai importante artere de circulație din Zalău – Bulevardul Mihai VIteazul.

După ce s-a reușit reabilitarea într-un timp record a primului tronson din bulevard de la Scala – până la Gară, Compania de Apă Zalău întârzie să execute niște lucrări pe porțiunea Scala – Centru, fapt pentru care Primăria Zalău s-a văzut nevoită să suspende continuarea modernizării bulevardului.

Oameni importanți din Primăria Zalău spun că tot Compania de Apă Zalău întârzie și încearcă să blocheze proiectul de modernizare de pe strada Simion Bărnuțiu, a cărei reabilitare decurge în ritm foarte încet. Compania de Apă are de executat mai întâi rețeaua de apă și canalizare și doar apoi urmează lucrările de modernizare a străzii – asfaltare, trotuare și iluminat public. Și nu este singura zonă unde Primăria Zalău are de așteptat după Compania de Apă.

Compania de Apă Zalău – căpușată de liberalii sălăjeni

Este de notorietate că această companiee politizată până la refuz. În schimb aceiași companie crește prețurile la apă rapid, iar calitatea serviciilor scad pe zi ce trece, avem apă mizerabilă la robinet, rețeaua este putredă, iar canalizarea e o mizerie.

One thought on “Un avocat renumit amenință Compania de Apă Zalău că o va da în judecată

 1. Urmare a articolului Un avocat renumit amenință Compania de Apă Zalău că o va da în judecată din 20 august, va transmitem urmarele precizari:

  Referitor la aspectele acuzate la blocul P81 de pe str. T. Vladimirescu, problema structurala care cauzează disfuncționalități la canalizare va fi rezolvată doar prin lucrări de reabilitare, care sunt prevăzute în contractul “CL 17 – Reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi de canalizare în municipiul Zalău şi exinderea alimentǎrii cu apă şi canalizare în aglomerarea Zalău”” care face parte din Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM Cluj-Sălaj derulat de Compania de Apă Someș S.A. pe baza unei finanțări obținute de la UE în valoare totală de peste 355 milioane Euro.

  Aceasta nu înseamnă însă, că rețelele interioare de canalizare ale blocului P81 nu trebuie și ele reabilitate de către locatari, acestea fiind într-o stare avansată de degradare.

  În ceea ce privește afirmațiile potrivit cărora reabilitarea unor tronsoane din Bd. Mihai Viteazu și a străzii Simion Bărnuțiu ar fi întarziate de lucrările de apă-canal, Compania de Apă Someș a dovedit constant preocupare pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de la sucursale, cu prioritate a sucursalei Zalău, dovada fiind faptul că unul din primele contracte de lucrări din programul POIM, lansat anul trecut, a fost cel care vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare din Zalău, semnat în 24 Martie 2020.

  Contractul care include reabilitarea rețelelor de apă canal din Zalau – ”CL17 – Reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi de canalizare în municipiul Zalău şi exinderea alimentǎrii cu apă şi canalizare în aglomerarea Zalău”, in urma caruia se va putea trece la modernizarea strazii, si care face parte tot din POIM, a fost întârziat deoarece, deși primul anunț de licitație a fost postat pe SEAP, conform graficului de achiziție POIM, înca cursul lunii Mai anul trecut (2019), nu s-a reușit desemnarea unui contractor din lipsă de participare, deci datorita unei circumstante de care Compania de Apa nu poate fi facuta responsabila.

  Deschiderea ofertelor în cadrul procedurii reluate, este 7 septembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.