Un deținut periculos a evadat din penitenciarul Satu Mare

Un deţinut în vârstă de 25 de ani de la Penitenciarul Satu Mare, care ispăşea o pedeapsă de trei ani şi două luni de închisoare pentru tâlhărie calificată, a evadat sâmbătă, după ce a părăsit un punct de lucru. El este căutat de poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

Potrivit unui comunicat al Penitenciarului Satu Mare, sâmbătă, în jurul orei 11.30, deţinutul Marius Varga, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la trei ani şi două luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Satu Mare. El executa pedeapsa în regim semi-deschis.

“În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

La momentul părăsirii punctului de lucru, deţinutul purta: tricou roşu, blugi albaştri, tenişi.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana din fotografie, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Satu Mare – la numărul de telefon: 0261/715.488 sau 0261/715.489.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.