Un fost primar și un fost deputat, ambii din PSD, achitați de Judecătoria Jibou

Doi foști lideri ai PSD Sălaj, deputatul Liviu Bara și primarul Grigore Berinde au scăpat de acuzațiile procurorilor și au fost achitați de Judecătoria Jibou.

Fostul primar al comunei Someș Odorhei timp de mai bine de două decenii, pesedistul Grigore Berinde, a fost achitat pe 7 ianuarie 2022 de către jucătorii de la Judecătoria Jibou.

În 2016, fostul primar împreună cu fostul deputat PSD Bara au fost trimiși în judecată de procurori.

Grigore Berinde a fost acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, fiind acuzat că a produs un prejudiciu de aproape 600.000 de lei bugetului de stat.

Fostul deputat PSD Liviu Bara a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Judecătoria Jibou a decis că fapta de care este acuzat fostul primar nu este prevăzută de legea penală. Fostul primar a fost achitat de instanță, iar sechestrul pus asupra unor bunuri ale acestuia a fost ridicat.

De asemenea, a fost achitat în același dosar și fostul deputat PSD de Sălaj, Radu Liviu Bara, în calitate de diriginte de șantier, acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Conform informațiilor furnizate la vremea respectivă de procurorii sălăjeni, Grigore Berinde a fost acuzat că a semnat, în septembrie 2012, în calitate de primar al comunei Şomeş Odorhei, un acord pentru stingerea obligaţiilor de plată cu o firmă privată prin care se atesta în mod nereal faptul că administraţia comunală datora suma de 983.415 lei firmei menţionate, înscrisuri care au fost depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj pentru a obţine repartizarea acestei sume. Primăria a primit astfel de la AJFP Sălaj suma de 592.246 lei, care a fost virată, din dispoziţia primarului, către firma respectivă, prejudiciul fiind nerecuperat. De asemenea, în decembrie 2013, Grigore Berinde a semnat acte prin care s-a atestat, în mod nereal, că aceeaşi firmă a efectuat lucrări pe drumurile din comună în valoare de 11.165 lei, sumă ce ajuns în conturile firmei însă, în acest caz, prejudiciul a fost recuperat.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi dirigintele de şantier Radu Liviu Bara, care a semnat centralizatoare a situaţiilor de plată ce atestau în mod nereal că s-au efectuat anumite lucrări pe drumurile din comună.

După un proces care a durat ani de zile, Judecătoria Jibou a pronunțat, în data de 7 ianuarie 2022, sentința prin care cei doi scapă de acuzațiile aduse de către procurori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *