Un fost senator PDL judecat pentru ucidere din culpă după decesul unui zălăun

Dosarul lui Christian Gigi Chiru, fost senator, în care este cercetat pentru ucidere din culpă, a ajuns la final. Pe 11 august, magistrații urmau să se pronunțe în dosar, însă au amânat pronunțarea pentru 12 septembrie. În urmă cu 11 ani, un bărbat a murit în discoteca The One a lui Chiru, din Eforie.

Robert Sazs, de 33 de ani, din Zalău venise împreună cu familia sa în vacanţă. El se afla la etajul 1 şi a căzut în gol de le aproape trei metri, după ce s-a sprijinit de o balustradă care s-a rupt sub greutatea sa.

Gigi Christian Chiru, fost senator pedelist și fostul inspector şef al Inspectoratului Judeţean în Construcții Constanţa, dar și Cristian Valentin Smădu, administratorul unei societăți comerciale, au fost trimiși în judecată în 2018, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Este vorba despre speța în care o persoană a murit după ce s-a sprijinit de balustrada unei societăți comerciale, administrator fiind fostul senator. După trei ani de procese, magistrații se vor pronunța în dosar pe 12 septembrie, după ce la termenul din 11 august au amânat, pentru această dată, pronunțarea. Inițial, pronunțarea a fost stabilită pentru 10 iunie a.c., însă a fost repusă cauza pe rol în vederea reluării dezbaterilor, pentru discutarea efectelor deciziei Curţii Constituţionale nr. 358 din 26.05.2022.

De ce a fost acuzat Chiru

Din probele administrate în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte au precizat că, în anul 2007, în calitate de administrator unic al unei societăţi comerciale, Gigi Chiru a demarat lucrările de consolidare și modernizare a unui imobil în care funcționa o discotecă din localitatea Eforie Sud, județul Constanța, pentru execuție contractând o firmă al cărei administrator era inculpatul Cristian Valentin Smădu. Execuția a fost realizată fără autorizaţie de construire şi în absenţa unor persoane competente să verifice dacă lucrările sunt corespunzător efectuate, mai spun procurorii. Printre lucrări s-a numărat confecționarea și montarea unei balustrade metalice, care, la data de 24 noiembrie 2011, din cauza modului defectuos în care a fost realizată, s-a desprins parțial din elementele de fixare, sub greutatea unei persoane care a căzut peste ea. Ca urmare a impactului, persoana respectivă s-a prăbușit în gol, pe pardoseala de la parterul imobilului, fapt ce a dus ulterior la moartea  sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.