Un grup de șapte hoți prinși de polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul IPJ Sălaj

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale sunt în continuare la datorie şi desfăşoară activităţi în vederea soluţionării cazurilor sesizate, astfel încât cetăţenii să fie în siguranţă. Şapte persoane bănuite de comiterea unor furturi au fost identificate de poliţişti.

La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un bărbat de 39 de ani, bănuit de comiterea unui furt dintr-un magazin, din Zalău. Din cercetări a reieşit că, la data de 16 decembrie 2021, acesta ar fi intrat în local şi a sustras geanta unei femei. Prejudiciul a fost recuperat.

În aceeaşi zi, poliţiştii au identificat un adolescent de 17 ani, din judeţul Sălaj, bănuit de furtul unei biciclete, faptă comisă în luna august a anului 2020, în municipiul Zalău. Bicicleta a fost recuperată.

Un tânăr de 22 de ani, bănuit de comiterea unor bunuri dintr-o cabană, de pe raza municipiului Zalău, a fost prins tot în cursul zilei de ieri de către poliţişti. Cel în cauză ar fi sustras în luna iunie a anului 2020 o drujbă, băuturi alcoolice, o motocoasă etc. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de peste 50%.

Tot pentru o faptă de furt este bănuit şi un bărbat de 44 de ani, din judeţul Cluj, care în luna martie a anului 2019 ar fi sustras un telefon mobil, dintr-o benzinărie, din judeţul Sălaj. Telefonul a fost recuperate şi restutuit proprietarului.

Alte trei furturi din societăţi comerciale au fost soluţionate de poliţişti. Două fapte au fost comise în anul 2019, iar una în anul 2020, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 1400 de lei. Bănuiţi de comiterea faptelor sunt trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani, din judeţele Sălaj, Cluj şi Arad.

În toate cazurile, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probelor, activitate care nu poate, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *