Un lăutar, propunerea PNL pentru președinția Consiliului Județean Sălaj

Alegerile locale programate pe 27 septembrie sunt tot mai aproape. Toate partidele mari și-au stabilit candidații pentru funcțiile importante. La Consiliul Județean Sălaj avem 6 candidați din partea partidelor PNL, PSD, UDMR, PNȚCD, ALDE și PMP. 

Cotați cu șanse reale de câștig sunt doi canditați, reprezentanții partidelor  PSD și PNL.


Astăzi îl prezentăm pe candidatul propus de PNL Sălaj. Deși liberalii nu și-au desemnat candidat propriu la Primăria Municipiului Zalău, PNL propune un candidat dubios pentru președinția Consiliului Județean Sălaj – lăutarul Dinu Iancu Sălăjeanu, un traseist politic și un pierzător.

Lăutar pentru că Dinu Iancu cântă nu doar la TV, ci și la nunți, botezuri sau chefuri. Traseist politic pentru că Dinu Iancu a făcut parte din mai multe partide: PIN, PDL și acum este înscris în PNL. Pierzător pentru că Dinu Iancu a mai candidat pentru conducerea Consiliului Județean Sălaj din partea PIN și PDL și a pierdut în amble rânduri în fața lui Tiberiu Marc.

Candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Sălaj pentru alegerile din septembrie este solistul de muzică populară – Dinu Iancu Sălăjanu. Cel mai cunoscut cântăreț de muzică populară din Sălaj este susținut și de Alianța USR-PLUS.

 

Dinu Iancu Sălăjanu s-a născut în comuna Bălan unde și-a petrecut copilăria și a obsolvit școala generală. A urmat cursurile Liceului Alesandru Papiu Ilarian din Zalău, pe care l-a absolvit în 1987, după care a obsolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, devenind și profesor de canto. De asemenea, în anul 2000 a devenit și cadru universitar la Facultatea de Muzica şi Teatru din Oradea. Dinu Iancu Sălăjanu are trei copii. Dinu Iancu Sălăjanu este directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău și consilier local în funcție din partea PNL, unde nu a prea făcut mare lucru.


Din DEX cuvântul lăutar – (n.r – lăutár m. (d. lăută). Muzicant care cântă pentru banĭ, cîntă pin cîrcĭumĭ saŭ berăriĭ, pe la hore, pe la nunțĭ ș. a.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.