Un minor bănuit de comiterea mai multor furturi, prins de polițiști

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat zilele trecute un minor, din judeţul Sălaj, bănuit de comiterea mai multor furturi de şi din auto. Prejudiciul a fost recuperat.

La data de 16 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale au identificat un minor, din judeţul Sălaj, bănuit de comiterea mai multor furturi.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 9 spre 10 martie a.c., minorul s-a deplasat pe strada Mioriţei, din municipiul Zalău, ar fi intrat într-un autoturism care se afla parcat, dar neasigurat şi în care a găsit mai multe chei. După câteva încercări a observat că unul dintre seturile de chei corespunde unui autoturism parcat în acelaşi loc, moment în care s-a urcat la volanul maşinii şi s-a deplasat cu aceasta pe stradă aproximativ 150 de metri unde a şi abandonat-o.

De asemenea, în aceeaşi noapte acesta ar mai fi pătruns în alte trei maşini care se aflau parcate în apropiere, dar neasigurate şi a sustras diferite seturi de chei, bunuri care au fost găsite în autoturismul abandonat.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că minorul ar mai fi sustras, în noaptea de 13 spre 14 martie a.c., un telefon mobil, tot dintr-un autoturism parcat şi neasigurat de pe strada Bujorilor, din municipiul Zalău. Telefonul a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată şi conducere fără permis.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *