Un tânăr din Zalău amendat că a apelat fals numărul 112

**Un tânăr, de 33 de ani, din Zalău, care a apelat fals la 112 a fost identificat de polițiști. Tânărul va fi sancționat contravențional.*

La data de 19 martie a.c., ora 18.02, Poliția a fost sesizată prin apelul de urgență 112 de către o persoană de sex masculin, despre faptul că o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe Drumul Național 1F-Meseș.

Patru autospeciale de poliție de la Serviciul Rutier și Biroul Rutier, s-au deplasat de urgentă la fața locului, iar în urma verificărilor s-a constatat că sesizarea nu se confirmă.

Astăzi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat apelantul în persoana unui tânăr, de 33 de ani, din Zalău.

Față de tânăr, polițiștii Biroului Rutier vor lua măsura sancționarii contravenționale, conform Ordonanței de Urgentă 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență.

*Nu fi iresponsabil! *

Orice apel fals la 112 poate bloca un apelant care are o situație reală de pericol.

Apelarea falsă poate irosi clipe din viața altei persoane care sună după ajutor, poate împiedica sau întârzia structurile specializate să ajungă la cei aflați în pericol.

Conform Actului Normativ în vigoare, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 la 4000 de lei.

De asemenea, săvârșirea din nou a contravenției în interval de un an de la aplicarea amenzii se sancționează cu amendă de la 4000 la 8000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *