Valcău de Jos: Două cămine culturale reabilitate cu 500 mii euro din fonduri europene

Modernizarea, extinderea și dotarea căminelor culturale din localitățile Valcău de Sus și Subcetate, proiect câștigat pe fonduri europene în valoare de 500.000 euro.
 
☑️Prin Măsura 7.6 PNDR (fonduri europene) „Modernizarea căminelor culturale din mediul rural”, în anul 2017 Primăria Comunei Valcău de Jos a câștigat un proiect de investiții în valoare de circa 500.000 euro.
 
☑️Proiectul cuprinde modernizarea, extinderea și dotarea a două cămine cultulrale din localitățile Valcău de Sus și Subcetate.
 
🚧În cadrul proiectului sunt cuprinse următoarele lucrări:
– reabilitare totală interior, exterior
– schimbare acoperiș și șarpantă
– izolare termică și tencuieli minerale
– extinderea constă în amenajarea grupurilor sanitare și wc în interior
☑️Ca și o particularitate, Căminul Cultural din localitatea Subcetate a fost reconstruit în proporție de 90% pentru că nu mai corespunde din punct de vedere tehnic, zidurile fiind foarte vechi.
 
☑️Dotările constau în achiziția de mobiler nou, mese, scaune tapițate, amenajare scenă pentru artiști, instalație de încălzire cu centrală pe lemene.
 
🚧În acest moment, lucrările sunt finalizate în proporție de 80%, urmând ca în zilele viitoare să facem achiziția dotărilor.
 
🎤„Este un proiect important pentru comunițile noastre pentru că acolo vom desfășura activități cultural-artistice, dar și diverse evenimente private din comunitate”, a transmis primarul Ioan Roșan.
 
☑️Comuna Valcău de Jos are în total 5 cămine culturale:
– 2 cămine deja reabilitate tot cu fonduri europene (Preoteasa și Valcău de Jos)
– 2 cămine în curs de reabilitare cu fonduri europene (Valcău de Sus și Subcetate)
 
❗️Pentru Căminul Cultural din localitatea Lazuri există un proiect aprobat prin CNI – Compania Națională de Investiții pentru modernizare și dotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.