Valeriu Crișan, președinte ALDE Sălaj: Experiențele Guvernului PNL pe români

Guvernul Orban continuă să facă experimente pe românii: fără să aibă o justificare consistentă a situației medicale, reprezentanții guvernului lansează varianta prelungirii din nou a stării de urgență din data de 15 mai.
În loc să auzim de la nivelul Guvernului care este planul de salvare a economiei, în contextul în care majoritatea țărârilor din Europa încă de astăzi aplicarea măsurilor de relaxare și revenirea treptată la normal, reprezenanții PNL vin și aruncă pe piață un scenariu menit a panica populația.
Anunțul de acum ridică mari semne de întrebare asupra declarațiilor președintelui care anunță, încă din aprilie, relaxarea de pe 15 mai. Este evident că nici atunci președintele, și nici acum reprezentanții guvernului nu au habar despre ce trebuie făcut și care este situația reală, astfel încât să impună măsurile adecvate, când nu știi ce să faci, cel mai ușor este să blochezi totul.
Dl Iohannis și Guvernul nu au știut ce să facă nici când a început criza de sănătate, nu au știut ce să facă nici ân timpul crizei de sănătate, și, în continuare, nu știu nici acum ce să facă.
Sunt mari semne de întrebare asupra acestui anunț de posibilă prelungire a stării de urgență venit de la nivelul Guvernului, atât la nivel politic – șeful cancelariei premierului, cât și medicul – secretarul de stat Moldovan, făcut tocmai când declarațiile președintelui privind intelegerea PSD pentru a ”vinde” Ardealul duc către invitarea președintelui în fața Parlamentului să dea explicații.
Este aproape evident că lansarea acestei noi teme, menită a speria populația că va mai fi închisă în case încă o lună, nu are alt scop decât să încerce să acopere public scandalul generat de afirmațiile hazardate ale dl Iohannis, care, altfel, a dispărut cu totul din plan public după acele declarații de joi.
Sunt convins că Parlamentul nu va renunța însă la a-i cere d-lui Iohannis să dea explicațiile privind afirmațiile sale. De altfel astăzi senatorii ALDE vor depune la biroul permanent al Senatului solicitarea oficială de a se analiza și decide la nivel de conducere de Parlament chemarea d-lui Iohannis pentru a da explicații. De asemenea, șefii serviciilor de informații, dar și miniștrii de interne, externe și apărare vor trebui audiați.
Între timp, atât dl Iohannis cât și guvernul trebuie să dea alte explicații publice privind situația reală a evoluției crizei de sănătate, altfel Parlamentul, cel mai probabil, nu va mai accepta o nouă prelungire a stării de urgență.

Comunicat de presă

Președinte ALDE Sălaj, Valeriu Radu Crișan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.