Valeriu Crișan, președinte ALDE Sălaj: Propaganda PNL “pro Kovesi”

Propaganda media a sistemului a încercat să prezinte întregii Românii decizia in cazul Kovesi ca fiind o mare victorie a acesteia. Lucrurile nu stau deloc asa, iar daca va fi citita intreaga decizie se va constata ca nu e nicio victorie a dnei Kovesi, ci foarte multa propaganda, intretinuta de presedintele si premierul Romaniei.
In mod normal, guvernul ar trebui sa apere imaginea Romaniei si sa conteste, dar este clar ca guvernul PNL o apara in continuare pe Kovesi si nu statul roman.
CEDO nu poate cenzura deciziile CCR; pronuntarea CEDO a fost pe respectarea unor drepturi, nu pe legalitatea sau fondul deciziei CCR. Concluzia de aici ar trebui sa fie mai degraba revizuirea atributiilor presedintelui in revocarea procurorilor sefi, pentru eliminarea factorului politic, sa ramana strict decizie CSM.
Despre revizuirea deciziei CCR solicitata de Iohannis, plus toate celelalte decizii CCR bazate pe ”declaratii ale politicienilor”, atacul la Curtea Constitutionala al celor doi oameni care ocupa functii de conducere in stat este jenant, pentru ca presedintele Iohannis ar fi trebuit sa stie ca legea de organizare si functionare a Curtii nu prevede aceasta procedura de revizuire.
Presedintele dovedeste astfel ca face doar spectacol media, mizand pe necunoasterea legii de marea majoritate si punand presiune pe judecatorii CCR, exact cu o zi inainte ca acestia sa ia o decizie in privinta legalitatii decretelor – lege prin care a impus masuri de limitare a unor drepturi pe perioada starii de urgenta.
In plus, atacul lui Iohannis si Orban la CCR este o continuarea a ceea ce devine o strategie a PNL de slabire a imaginii institutiilor fundamentale ale statului, doar pentru ca nu sunt obediente: intai atacul la Parlament, acum la CCR.
Este clar ca asistam la o imixtiune si frustrare pe care presedintele, in principal, o are, pentru ca nu controleaza in plan personal aceasta Curte.
Dl Orban ar trebui sa fie la fel de intransigent cu procurorii care pierd cazuri dupa cazuri si nu ii sanctioneaza nimeni, iar oamenilor care au stat nevinovati in puscarie sau in arestul parchetelor nu le prezinta nimeni nici macar scuze.

Despre decizia CEDO
Nu putem sa ignoram si conjunctura europeana in care vine aceasta decizie a CEDO: dna Kovesi a fost desemnata procuror european anul trecut.
Avand in vedere ca decizia CEDO seamana mai mult cu un editorial, cu multe puncte politice, aceasta pare mai degraba a fi o decizie politica prin care sa nu ii puna intr-o lumina proasta pe cei care au promovat-o in functia de procuror sef european.
Mai mult, si rapiditatea cu care s-a ajuns la aceasta decizie ridica semne de intrebare. Sa fi luat-o dna Kovesi pe o scurtatura catre aceasta decizie, avand in vedere ca sunt cauze care dureaza si 4 – 5 ani la CEDO?
Sa fie ”spalata” imaginea dnei Kovesi in virtutea functiei pe care o detine acum pe plan european? Sunt intrebari firesti la care probabil nu vom avea un raspuns.

Despre adresarea la CEDO a lui Kovesi
Kovesi ne-a dovedit ca ea, zeita justitiei din Romania, nu are incredere in sistemul pe care l-a creat in perioada lui Basescu.
Putea sa conteste in tara raportul ministrului justitiei, in contencios, nu a facut -o, ci a ales sa mearga direct la CEDO fara sa epuizeze caile de atac din tara.
De ce s-a dus la CEDO? Pentru ca spera ca cei care au sustinut-o in functia de procuror o vor ajuta sa scape de aceasta pata pe imaginea sa?
Europenii se vor convinge repede cine e Kovesi. Romanii o stiu foarte bine. Marturie pentru mandatele lui Kovesi stau miile de abuzuri infaptuite de procurorii din subordine, sutele de persoane achitate, zecile de incalcari ale constitutiei si legilor din Romania. Alde Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.