Vasile și Dana Coța au scăpat de arestul preventiv

Coța Daniela și Vasile au contestat decizia Tribunalului Sălaj, potrivit căreia au fost arestați preventiv 30 de zile și depuși în Centrul de Arest Preventiv al IPJ Sălaj.

Contestația a fost depusă la data de 25 mai, iar judecata a avut loc azi, 27 mai la Curtea de Apel Cluj, unde magistrații au decis să-i scoată din arestul preventiv pe cei doi inculpați – Coța Daniela și Vasile. Judecătorii Curții de Apel i-au plasat pe cei doi din conducerea Volei Municipal Zalău în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 25 iunie inclusiv.

Vasile și Daniela Coța au obligaţia de a nu părăsi imobilul din Zalău, str. Cloşca nr. 56, ap. 4.

Iată decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj:

„În baza art.204 C.pr.pen. admite contestaţiile formulate de inculpaţii CVM şi CDG împotriva încheierii penale nr.13 din 22 mai 2020 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj, pe care o desfiinţează în întregime şi judecând: În baza art.227 alin.1 C.pr.pen. respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj în dosarul de urmărire penală nr. 168/P/2020 cu privire la inculpaţii CVM şi CDG. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în alte cauze. Conform art.227 alin.2 C.pr.pen. rap.la art.218 C.pr.pen. dispune luarea faţă de inculpaţii CVM şi CDG a măsurii preventive a arestului la domiciliu prev.de art.202 alin.4 lit.d C.pr.pen. pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 27 mai 2020 până la 25 iunie 2020, pentru comiterea infracțiunilor de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) prev. de art. 306 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi delapidare în formă continuată (228 de acte materiale) prev. de art. 295 alin. 1 C.p. rap. la art. 308 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., totul cu aplicarea art. 38 alin (1) Cod penal. În baza art. 221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul din Zalău, str. Cloşca nr. 56, ap. 4, jud. Sălaj, fără permisiunea organului judiciar. În baza art. 221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice cu martorii, experţii din dosar, precum şi cu jucătorii, antrenorii şi membrii ACS VM Zalău.

În baza art. 221 alin.4 şi 11 C.pr.pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin sau există suspiciunea rezonabilă că au comis cu intenţie o nouă infracţiune, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Conform art.221 alin.5 C.pr.pen., pe durata măsurii arestului la domiciliu, inculpaţii pot părăsi imobilul menţionat pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. Desemnează pentru supravegherea inculpaţilor Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sălaj. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 27 mai 2020″.

Tunul de 3 milioane de lei dat familia Coța !?

Concret, folosind un limbaj mai popular, familia Coța – adică Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 31 miliarde de lei vechi, adică aproximativ 640.000 euro!? Tot procurorii ne spun că cei doi membri ai familiei Coța ar fi prezentat Primăriei Municipiului Zalău documente și date false pentru obținerea de fonduri publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.