VIDEO: Amenajare peisagistică și urbană în zona Cinematografului Scala

Primăria Municipiului Zalău pregătește un proiect inedit de amenajare a zonei din fața Cinematografului Scala, unde vor fi instalate statuia domnitorului Mihai Viteazul, mai multe fântâni arteziene și de pardoseală, alei și trotuare pavate, flori și arbuști. Practic zona respectivă va devenii unde dintre cele mai frumoase din oraș.

„Așa cum am reușit cu firma SC Citadin să punem în valoare mai multe zone degradate și abandonate de vechea administrație a orașului (ex: zona Spitalul de Boli Infecțioase, zona Porolissum, Bulevardul Mihai Viteazul, Parcul Central – zona de căsătorii, intersecția Unicarm, zona Astralis, cartier Dumbrava Nord, cartier Stadion, etc.), în continuare Primăria Municipiului Zalău este preocupată să schimbe imaginea municipiului nostru”, a transmis viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel.

Pentru zona Scala administrația locală are în lucru un Plan Urbanistic de Detaliu și amenajare peisagistică care curprinde următoarele lucrări:

🔘 reabilitarea Cinematografului Scala prin finanțare locală și CNI
🔘 anvelopare bloc Scala cu fonduri europene
🔘 amplasarea unei statui a domnitorului Mihai Viteazul
🔘 configurare alei pietruite și reflectoare în zona statuii
🔘 fântâni de pardoseală și fântână arteziană
🔘 trotuare cu pavaj
🔘 mobilier urban
🔘 arbuști și plante ornamentale

„Ne propunem ca la finalul lucrărilor zona de la Scala să devină cea mai atractivă și mai frumoasă zonă din oraș”, a conchis vicele Bălăjel. 

https://www.facebook.com/109005634033481/videos/323590242132110/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.