VIDEO: Furtuna face din nou prăpăd în comunele sălăjene

Din nou cerul s-a rupt și a plouat cu grindină. Bucăți mari de gheață au căzut asupra comunei Horoatu Crasnei, unde furtuna a creeat pagube însemnate. Zeci de locuitori au acum culturile de legume, vie și pomi roditori afectați, iar anul acesta e mai puțin probabil să-și culeagă roadele muncii.

Nici vorbă de despăguburi

Deșii mai mulți primari anunță pe Facebook că sunt alături de cetățeni, administrațiile locale nu pot oferii despăgubiri pentru că nu au buget suficient pentru a acoperii toate pagubele. De asemenea, Guvernul României acordă sprijin financiar doar cetățenilor grav afectați de frutună și în special persoanelor cu venituri reduse sau foarte mici.

27 de județe sub Cod galben de furtună

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod galben de vijelii, grindină şi averse, valabilă până miercuri dimineaţa în 27 de judeţe.

Judeţele vizate de avertizarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Mai multe comune și sate sălăjene lovite de grindină

Reamintim că zilele trecute grindina a făcut prăpăd în mai multe localităţi din judeţ. La Bobota au fost distruse numeroase culturi de cartofi şi viţă de vie. Grindina a afectat şi zona Măerişte, în special satul Uileacul Şimleului unde bucăţile de grindină erau cât ouăle de mari.

Grindina a făcut prăpăd şi la Nuşfalău, dar şi în zona de est spre Maramureş, unde un angajat al CFR a fost surprins cum curăţa grindina de pe trotuarul unei gări cu lopata.

Furtuna !!! La Starciu !

Publicată de Calin Olariu pe Marţi, 9 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.