VIDEO! O mulțime de asistați social din Jibou au fost angajați – inițiativă a viceprimarului Vlad Pașcalău, în colaborare cu AJOFM Sălaj
La inițiativa viceprimarului Vlad Pașcalău, AJOFM a organizat o bursă a locurilor de muncă la Casa de Cultură din oraș, unde mai multe firme au reușit să pună la dispoziție peste 220 de locuri de muncă.
Astfel, zeci de asistați social din Jibou și-au găsit un loc de muncă la un eveniment, iar cei care au refuzat să își caute un job le-a fost tăiat ajutorul social.
Printre companiile prezente la eveniment s-au numărat Tenaris, Michelin, Universal Co, Working Tehnology, Aramis Invest, Arc Group, Sessio Eu, Caro Jibou sau Valen Est Industries.
Vlad Pașcalău, viceprimarul Orașului Jibou a avut un discurs foarte direct, mesaj prin care a dorit să tragă un semnal de alarmă că așa nu se mai poate. Oamenii sănătoși trebuie să muncească și să nu mai stea cu mâna întinsă la stat.
Se pare că mesajul transmis de vicele Pașcalău a prins la public, astfel că foarte mulți dintre cei prezenți în sală, majoritatea beneficiari de ajutor social și-au depus actele pentru a se angaja, de teama că vor rămâne fără sprijinul de la stat.
Viceprimarul Jiboului, Vlad Pașcalău: “În primul rând vreau să vă mulțumesc tuturor că aţi răspuns prezent astăzi la Bursa Locurilor de Muncă: antreprenori, vizitatori, beneficiari ai ajutorului social și în mod special domnului director adjunct AJOFM Romeo Sarca și domnului Vasile Teglaș – responsabil AJOFM Jibou pentru că a dat curs initiativei mele și a antreprenorilor locali, care se confruntă cu o reală criză în ceea ce privește forța de muncă.
Primăria Jibou a organizat acest eveniment în parteneriat cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Sălaj pentru că ne dorim să sprijinim în mod concret atât antreprenorii zonali sau locali în a-și găsi angajați, cât și pe cetățenii orașului nostru să-și găsească un loc de muncă.
Mă bucur bineînțeles să îmi revăd foști colegi din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj, alături de care mi-am petrecut o perioadă frumoasă încercând și atunci ca și acum să găsim soluțiile cele mai bune pentru cetățeni și să încurajăm muncă.
Experiența pe care am dobândit-o în cadrul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă m-a ajutat să înțeleg foarte bine un principiu pe care, din păcate, mulți îl aplică în ziua de azi, și anume acela că este mai ușor să aștepți să ți se dea, decât să dobândești prin muncă. n același sens, am descoperit cu regret că sunt oameni care beneficiază de două decenii de ajutor social, deși din punct de vedere medical ar putea fi încadrați cu ușurință în câmpul muncii.
Cei care se complac în această situație sefolosesc de veșnica scuză: “nu am școală”.
Din acest motiv am insistat,ca pe lângă cei care își caută un loc de muncă, să fie prezenți și beneficiarii de ajutor social.Sunt de părere că trebuie eliminată orice formă de ajutor social care îi încurajează pe cei apți de muncă să nu își caute o slujbă. Trebuie să luptăm pentru a găsi soluții cât mai bune pentru ca acești oameni să își găsească locuri de muncă.
Un vechi proverb ne spune: “Dă-i omului un pește și-l vei hrăni o zi, învață-l să pescuiască și-l vei hrăni o viață întreagă”.
Aș dori ca mulți dintre voi să înțeleagă acest citat și mai mult de a-l înțelege, să îl și pună în practică.Noi ne am adunat aici pentru a va învăța”săpescuiti” un loc de muncapotrivit care sa va aduca bunastare.Noi toți care suntem azi aici ne dorim să vă ajutăm, să vedeti în acest eveniment o oportunitate de a vă oferi o viață mai bună, venituri mai mari, precum și șansa de a evolua și a vă perfecționa într-un domeniu. Fiind un om care apreciază și sprijină munca voi continua prin diferite actiuni similare cu cea de astazi sa informam cetatenii cu privire la locurile de munca disponibile. Ca Viceprimar, voi face tot ce-mi sta in putinta ca toți beneficiarii de ajutor social să înțeleagă că este imperios necesar să se încadreze în societate, să aplice pentru un loc de muncă și mai ales, să îl frecventezese țină de el,pentru că acum li se oferăexistăo mulțime de oportunități.
Toți trebuie să fim conștienți că nimic nu vine de-a gata, că fără muncă nu poți să le asiguri celor cu care împarți un acoperiș, pâinea cea de toate zilele și că fără nici o excepție, cei care pot să muncească dar vor refuza locul de muncă oferit de agenție se supun consecințelor legale!
Şi să închei tot cu o pildă, ’’Dumnezeu îţi dă, dar nu îți bagă în traistă”!!! Depinde de fiecare dintre noi să ne facem viața mai bună! Mulțumesc!”.