VIDEO: Primele lucrări de asfaltare pe fonduri europene pe strada Simion Bărnuțiu

Primele două străzi din Municipiul Zalău care sunt modernizate și reabilitate cu fonduri europene, str. Simion Bărnuțiu și str. Voievod Gelu au intrat în etapa de așternere a covorului asfaltic.

Încă de luni, 15 iunie, constructorul a început lucrările de asfaltare pe strada Simion Bărnuțui, începând de la intersecția cu strada Industriei.

Până la finele lunii iunie, atât strada Simion Bărnuțiu zona Liceului de Chimie, cât și strada Voievod Gelu, vor fi asfaltate integral.

Cele două străzi fac parte din proiectul de Mobilitate Urbană 2023 și cuprinde inclusiv piste de biciclete și trotuare pe toată lungimea Bulevardului Mihai Viteazul. Valoarea proiectului este de 57 de milioane lei.

Strada Simion Bărnuțiu în lungime de 4050 metri și strada Voievod Gelu în lungime de 600 de metri vor fi reabilitate sși modernizate complet. Prin proiect vor fi executate următoarele tipuri de lucrări:

  1. trotuare și piste de biciclete
  2. asfaltare 2 straturi
  3. stații de autobuz
  4. canale tehnice subterane pentru curenți slabi (TV, internet)
  5. canalizare pluvială subteran
  6. iluminat public modern cu becuri LED
  7. amenajare peisagistică (plantare arbori ornamentali, zone verzi, flori)
  8. mobilier stradal

Am ieșit în teren cu viceprimarul Municipiului Zalău, ing. Teodor Bălăjel să vedem cum decurg lucrurile. Constructorul a mobilizat muncitorii și lucrează la capacitate maximă pentru a se menține graficul lucrărilor, astfel încât să fie respectat termenul de finalizare a proiectului.

Primele două străzi din Municipiul Zalău modernizate și reabilitate cu fonduri europene, str. Simion Bărnuțiu și str. Voievod Gelu, au intrat în etapa în care se toarnă covorul asfaltic.Lucrările de asfaltare au început luni, 15 iunie și au continuat azi, 16 iunie. În cele două zile de lucru constructorul a reușit să finalizeze asfaltarea pe str. Simion Bărnuțui – porțiunea de drum cuprinsă între str. Industriei – Centrul Militar Județean Sălaj. Până la finalul lunii iunie, constructorul s-a angajat că va finaliza lucrările de asfaltare cu stratul de binder pe strada Simion Bănuțiu până în zona Liceului "Voieovd Gelu" și integral strada Voievod Gelu.

Publicată de Teodor Bălăjel pe Marţi, 16 iunie 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.