VIDEO: Primele trei autobuze electrice au ajuns la sediul SC Transurbis Zalău

După ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost livrat primul autobuz elecric, azi 11 iunie, alte două aubobuze au intrat pe poarta companiei de transport public local SC Transubris SA Zalău.

Proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Municipiul Zalău, prevede achziția a 20 de autobuze electrice – 10 autobuze din gama de 10 m și 10 autobuze din gama de 12 m.

Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători. Autobuzul care urmează să ajungă în Zalău face parte din gama celor de 10 m.

Este vorba de un proiect pe fonduri europene cu o valoare totală de 60 de milioane de lei pentru care Primăria Municipiului Zalău s-a zbătut și a depus eforturi considerabile.

Contractul cu reprezentanții Asocierii SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL a fost semnat în la începutul lunii octombrie 2019.

Săptămânal compania de Cehia va livra câte două autobuze electrice, iar când în parcul auto vor fi 5 astfel de autobuze vor fi puse în trafic la dispoziția zălăuanilor. Până atunci, fiecare autobuz urmează o procedură standard de testare care durează aproximativ două zile, după care va fi pregătit să circule pe străzile din oraș și să preia călătorii.

Două noi autobuze electrice au ajuns la sediul SC Transurbis SA Zalău

Publicată de Monitorul de Sălaj pe Joi, 11 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.