VIDEO| PSD Zalău a pierdut cu scandal în alegerile pentru noua conducere

Alegerile pentru o nouă conducere a PSD Zalău au avut loc aseară cu scandal mare. A fost scandalos că alegerile nu au fost corecte, fapt dovedit.

Șef al PSD Zalău din 2020, când a ocupat funcția fără să aibă contracandidat, Forț Călin a făcut acum de așa fel de a fost reales, ca orice șef atotputernic, la acest congres. În condițiile în care l-a avut adversar pentru funcția de președinte pe popularul viceprimar Teodor Bălăjel.

Ca șef în deplin control la PSD Zalău, Forț a pregătit bine alegerile. Bine pentru el. Fie a fost foarte neglijent cu lista membrilor PSD Zalău, fie a fost foarte grijuliu cu cine trebuie să fie în listă și la vot. Se poate crede orice, alege fiecare ce să creadă. Doar că aseară au venit să voteze mulți membri PSD Zalău care nu s-au regăsit pe listele cu membri, deci li s-a refuzat dreptul la vot. Total întâmplător, era vorba de susținători ai viceprimarului Teodor Bălăjel.

De ”neglijență” privind lista cu membri PSD Zalău vorbim de fapt ca să sublieniem că în grija de a amenaja lista, s-au comis gafe de care mai marii partidului ar trebui să se mire puțin. Dintre membri PSD Zalău cu dreptul de a vota președintele organizației au lipsit și consilieri municipali. Adică oameni care au câștigat alegerile pentru PSD în Zalău în 2020 și care muncesc de atunci pentru proiectele de dezvoltare a orașului. Se pare că sarcina lor este să voteze proiectele pentru oraș, nu să aleagă și președintele PSD Zalău. Cum adică, nu sunt membri PSD Zalău? Sunt, dar n-au fost pe lista celor cu drept de vot. A bătut tare la ochi și pentru ei s-a rezolvat. Pentru alți mulți membri, nu s-a putut.

Așa că aseară membri cu mulți ani vechime în PSD Zalău, cu muncă depusă în partid, cu carnetul de membru în mână, au ascultat neputincioși aplauzele aplaudacilor lui Forț, oameni pe listă și cu drept de vot. Au fost și destui care s-au cărat acasă după ce li s-a băgat pumnul în gură, cu gânduri gri spre negru despre partidul la care au cotizat zeci de ani ca să primească acum o palmă să-i trezească la realitate. Conferința a început la ora 18.00 cu un scandal de o oră și jumătate. Scandalul s-a terminat cu alegerea lui Forț.


Anomalia cu șefu de la PSD Zalău îți scoate ochii

PSD Zalău s-a ales așadar, în condiții scandaloase, cu un șef reales. Pot fi mândri de el, pentru că e vedetă pe Tik-Tok. Nu neapărat în ipostaze cu care cineva se poate lăuda. Apare ba nemâncat, ba ne…mulțumit.

Într-un sondaj recent în care au votat poeste 700 de cetățeni ai Zalăului, din 9 nume propuse zîălăuanilor cu întrebare ”În cine aveți încredere?”, Forț obține un scor de 6%. În coada clasamentului între cei 9. Pe cine au preferat zălăuanii? Pe viceprimarul Teodor Bălăjel, cu o majoritate covârșitoare, de 43%. Bălăjel este urmat de Vasile Bulgărean, cu 15%, apoi de Fazakas Nicolae, cu 11%, de Gabriela Olar și până la Forț te saturi să-i citești.

Cum de membri PSD Zalău, de ăia cu drept de vot vorbim, au văzut în Forț un om mai de încredere decât Teodor Bălăjel, rămâne o anomalie pe care știința nu-i clar dacă o poate explica. Listele cu membri eliminați? Ar putea fi o variantă de gândire.

Alegerile din PSD Zalău au adus în prim-plan și alte aspect interesante. Faptul că lui Bălăjel i s-au alăturat cei mai reprezentativi oameni din PSD Zalău. Consilierii locali Iulian Popiț, Dan Bercean, Gheorghe Taloș sunt aleși pe care zălăuanii îi apreciază. Tânăra avocată Iulia Costina, care a și denunțat în cuvântul ei neregulile din PSD Zalău, este vicepreședinte la organizzația județeană de tineret a social-demoicraților. De amintit alți doi vicepreședinți de la tineret, Andreea Nicoară și Sorin Criste. Dar și alte multe nume de oameni recunoscuți pentru integritate.

Membri cu drept de vot au votat însă disciplinat, cu șefu. Iar în ansamblu rezultă că zălăuanii membri PSD gândesc cu totul altfel decât cetățenii Zalăului. Ce înseamnă asta politic, se va vedea la alegerile din 2024, când cetățenii vor vota politicienii. Anomalii au loc peste tot în natură, dar tot natura le elimină. Așa-i natura lucrurilor.


Marcel Ciolacu este sclavul lui Călin Forț

Alegerile din PSD Zalău au loc în contextual în care conducerea de la București a PSD a cerut organizarea de alegeri în filialele din țară pentru a întări partidul cu oameni reprezentativi, cu recunoaștere în comunitățile din care fac parte, pentru ca PSD să se prezinte bine și să câștige alegerile din 2024. An în care vor avea loc și alegeri locale și alegeri parlamentare și alegeri prezidențiale.

La PSD Zalău, însă, oamenii pe care îi vrea Marcel Ciolacu tocmai au fost lăsați pe margine. S-a Forțat alegerea fostului șef, care are o carieră în care nu a obținut funcții alese prin vot popular, ci s-a bucurat de tot felul de numiri de șef, inclusiv secretar de stat în guvernul Dăncilă. N-a stat mult, că n-a ținut prea mult nici propteaua.


Concluzie limpede, Forț nu aduce partidului nimic, este beneficiar net al scorului obținut de partid cu figurile care se bucură de apreciere și simpatie în rândul populației. Ciolacu va trebui să muncească cu atât mai mult să obțină un scor bun pentru PSD în 2024. Să rămână și Forț șef, să poată fi numit pe undeva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.